La història de superació de l'Erik, el català de 8 anys que ha vençut un càncer infantil

Els seus pares han creat una Marató per recaptar fons per la investigació de la malaltia

El càncer infantil és la primera causa de mortalitat infantil per malaltia en nens majors d'un any. Una malaltia que no només afecta a qui la pateix, sinó també a tot el seu entorn. La família de l'Erik, n'és un exemple i per això ens explica la seva història

L'any 2019 quan l'Erik tan sols tenia 7 anys, va ser diagnosticat amb un tipus de càncer del sistema limfàtic anomenat Linfoma de Burkitt. Després de moltes proves i de molt insisir, els hi van confirmar en assistir a una clínica privada: «Quan et diuen que el teu fill té càncer és com la loteria... però al revés», expressa Sergi en un vídeo que ha creat per donar a conèixer la seva història. «Intentes fer-te'n a la idea, suportar el dia a dia intentant no pensar-hi gaire», però assegura que com a pare es va sentir «impotent per no poder fer res directament per ajudar-lo». 

Segons ha explicat a 'CatalunyaDiari', l'Erik va ser operat aquell any a l'Hospital Sant Taulí de Sabadell, lloc de residència de la família, però per circumstàncies externes va acabar fent el tractament a l'Hospital Vall d'Hebron. Afortunadament, i gràcies a la tasca dels especialistes, l'Erik ha aconseguit superar la malaltia. Després de tots els mesos de preocupació, els seus pares volen evitar que qualsevol altra família hagi de passar per aquesta situació i per això han creat una 'Marató'. 

Recaptar fons per a la investigació

Tot i que en els últims anys s'ha aconseguit que la supervivència en aquests tipus de casos sigui d'un 80%, és fonamental avançar en la investigació per poder conèixer millor la malaltia i aconseguir tractaments més eficaços. Per aquest motiu, la família de l'Erik ha creat una marató per recaptar fons a través de l'organització 'migranodearena.org' i Zurich Marató de Barcelona, per «seguir avançant en la lluita». 

Els donatius que recaptin aniran destinats íntegrament a la investigació mèdica de la Vall d'Hebron Institute Research sobre el càncer infantil. Els pares de l'Erik demanen ajuda a tothom, i no només en forma de donació, sinó també de difusió

L'objectiu és arribar a la màxima gent possible, per això demanen que tothom qui pugui comparteixi la pàgina, i tot i que no hi ha una meta concreta, la idea és «poder tornar una mica del que ens han donat», expressa en Sergi. Una història amb final feliç que no ha aturat a la família en la seva lluita contra el càncer infantil. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari