Erika, la jove de 33 morta després de donar a llum sense arribar a veure el bebè

La dona estava embarassada de vuit mesos quan van diagnosticar-li la Covid-19

Una dona embarassada tocant-se la panxa amb les dos mans
La jove mort per Covid-19 sense poder conèixer el seu fill | Pixabay
 

La història d'Erika Becerra és d'aquelles que commociona i commou a tot el país. Estant embarassada de vuit mesos, van diagnosticar-li la Covid-19 i, afortunadament, al novembre, va donar a llum un nadó sa a Detroit, Michigan. No obstant això, Becerra va morir abans de poder conèixer el seu fill.  

Amb dificultats per respirar per la Covid-19, Erika Becerra va haver de ser intubada i, per tant, mai va poder tenir a prop el seu fill. Així ho va explicar el seu germà, Michael Avilez, al periodista de la 'CNN', Anderson Cooper. Becerra, de 33 anys, ha estat una de les 15.658 persones mortes per coronavirus en l'última setmana als Estats Units, la pitjor dada de morts des del mes d'abril. Per si no n'hi hagués prou, més de 100.000 persones estan hospitalitzades per coronavirus al país nord-americà.
 

Erika no tenia por de quedar-se embarassada durant la pandèmia

«Erika va ser la persona més meravellosa que es pot conèixer», confessava el seu germà. «Per a ella, la felicitat d'altres persones era la seva felicitat», afegia. La família d'Erika Becerra va viatjar des de Los Angeles Detroit, on la dona residia amb el seu marit i la seva filla d'un any, explicava Avilez a la 'CNN'.
 

Michael Avilez assegura que la seva germana no tenia por de quedar-se embarassada en plena pandèmia de Covid-19. Becerra tenia molta cura, no sortia de casa i, si ho feia, era amb mascareta, i a més ho netejava tot.

«Erika va seguir totes les regles, i tot i això va acabar contagiant-se, i és trist», assenyalava Avilez. «Hi ha moltes persones que no entenen el que està passant... Tots pensen que és una broma fins que els passa a ells o a un dels seus familiars», continuava. Erika volia que el seu germà conscienciés la gent. 
 

Ingressada per patir dificultats per respirar

Becerra va ingressar un cap de setmana de novembre a l'hospital per contraccions, però quan va tornar a casa, va començar a patir dificultats per respirar.

Tres dies després, la família va trucar a una ambulància i es van dur a Erika a l'hospital. Pocs dies més tard, els metges van induir-li el part perquè el seu estat de salut «no millorava», va apuntar Avilez. El 15 de novembre va néixer el fill de Becerra, Diego. «Immediatament, després de donar a llum, van intubar-la perquè el seu cos ja no retenia oxigen. I ja no va poder conèixer al seu nadó», va sentenciar Avilez.

Erika va estar connectada a un respirador artificial fins al dijous 3 de desembre. «En els últims minuts de la seva vida, ella plorava. Sé que ens va escoltar mentre pregàvem per ella, vam parlar amb ella i vam consolar-la fins a l'últim moment».

Un compte a 'GoFundMe' per ajudar amb les despeses del funeral

«A més d'estar embarassada, Becerra no tenia cap problema de salut important», deia Avilez a la televisió. Al seu torn, assegurava que el seu cunyat, la seva neboda i el seu nou nebot van donar negatiu en la prova de Covid-19. D'altra banda, per ajudar amb les despeses del funeral, la família d'Erika Becerra creava un compte a 'GoFundMe'.

Després del succés, els habitants del sud de Califòrnia i de la Vall de Sant Joaquim van ser confinats per un període de tres setmanes, després que la capacitat de l'UCI, en les dues regions, descendís per sota del 15%.


Comentaris

envia el comentari