Montserrat podria prohibir l'accés a senderistes en alguns punts de la muntanya

Es plantegen la possibilitat de prohibir l'accés a determinades zones del parc a causa del senderisme

Les muntanyes de Montserrat
Montserrat podria prohibir l'accés als senderistes | Cedida

El Parc Natural de Montserrat és un atractiu turístic de gran importància que rep milers i milers de visitants a diàriament, ja sigui per la proximitat a la ciutat Comtal o per ser un important símbol de Catalunya és una realitat. A causa d'aquesta freqüència de gent s'està estudiant quin impacte té per el sòl rebre tants excursionistes dia rere dia: és per això que es vol fer una prova pilot —prohibint l'accés a la canal dels Arínjols— perquè en aquest punt s'hi troben unes teixedes amb més de 100 anys, considerades un hàbitat protegit per la UE.  

La prova pilot al canal dels Arínjols 

La prova pilot es realitzaria a la canal dels Arínjols. La causa de que es comenci per aquest indret es per la protecció que reben unes teixedes —bosc format per teix— centenàries. Un hàbitat, per cert, protegit per la Unió Europea.  (hàbitat amenaçat protegit per la UE).

Si finalment es demostrés que l'impacte del pas de la gent afecta la muntanya de Montserrat, la prohibició abarcaria més zones del Parc Natural per poder protegir-lo. 

Accés motoritzat al massís de Montserrat

A Montserrat hi ha un aparcament on hi caben 545 vehicles -insuficient perquè sovint al migdia és ple-. Es plantegen elaborar un pla perquè no hi hagi tant d'accés amb vehicles de motor al massís de Montserrat. La solució que es té sobre la taula es la de construir un aeri més gran: «fer un gran aeri que pogués pujar entre 2.000 i 3.000 persones l'hora» deia Xavier Aparicio, gerent del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.

Totes aquestes decisions s'han valorat en una reunió organitzada el passat dimecres a Montserrat, la finalitat era parlar sobre «comportament i bones pràctiques al massís». A la reunió van ser convidats diferents professionals dels quals es destaca la participació dels Bombers i dels Agents Rurals.  


Comentaris

envia el comentari