L'error que pots estar cometent al súper i et pot contagiar

Gemma del Caño, experta en seguretat alimentària, explica el problema que tenim amb els guants

Cola de clientes con mascarilla en el supermercado
Hi ha errors bàsics que cometem a l'hora d'anar al supermercat a comprar | EFE

Des que va començar el confinament, a l'hora d'anar a comprar al supermercat estem caient en alguns errors, com el dels guants. El seu principal objectiu és protegir les mans perquè amb aquestes no toquem res que pugui estar contaminat de coronavirus.

La part negativa és que aquesta mesura no és vàlida si cometem errors com els que apuntava la farmacèutica i experta en seguretat alimentària Gemma del Caño en el seu compte de Twitter. «Per fer un ús correcte dels guants hem de saber que són per a un moment puntual en una situació concreta: No se surt de casa amb guants, no s'usa el mòbil amb guants, no es toca la cara amb guants», escrivia l'experta .

«No sigueu insensats. No té cap sentit fer servir guants i després manipular coses com un boli que toca mil superfícies. Si fas servir els guants per al mateix que les mans nues i després et toques la cara, estàs gastant recursos i contaminant ... total, per a res», assegurava la divulgadora en un altre tuit.

Un estudi publicat a 'The New England Journal of Medicine' realitzat pels Instituts Nacionals de Salut dels Estats Units, va destacar que el coronavirus tenia una supervivència d'entre dos i tres dies en plàstics com els que tenen en els supermercats. Sobre cartrons i cartolines, la permanència podia arribar fins a les 24 hores, o de quatre hores en el coure.

Per això, és inútil portar els guants al supermercat si després ens toquem la cara amb ells. Tampoc es recomana grapejar els productes de les prestatgeries, sinó tocar el que ens emportarem. A més, tampoc s'aconsella portar els guants posats abans de sortir de casa.


Comentaris

envia el comentari