Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del volcà de Papua llançant magma

Un volcà de Papua pot danyar la salut humana

L’erupció de la muntanya d’Ulawn ha llençat material piroclàstic molt perillós. Al voltant de 15.000 persones han sigut desplaçades a Oceania

Imatge del volcà de Papua llançant magma
Imatge del volcà de Papua llançant magma | Youtube

Un volcà de Papua Nova Guinea, a l’illa de Nova Bretanya, va entrar en erupció aquest dimecres deixant anar una columna de cendra a 18 quilòmetres d’altura. Concretament, el fenomen natural ha tingut lloc a la muntanya d’Ulawn, a l’arxipèlag de Bismarck. L’explosió d’aquest volcà ha emès substàncies perilloses que podrien causar danys per la salut i inclús la mort, segons l’agència de notícies Reuters.

L’erupció d’Ulawn ha llançat material incandescent i partícules minúscules semblants al vidre que poden suposar un gran problema pels nostres pulmons de manera permanent i provocar malalties. Aquests problemes per la salut poden afectar a totes aquelles persones que respirin o consumeixin aquestes partícules. També hi ha la possibilitat que aquestes perilloses partícules siguin transportades a qualsevol regió del planeta.  

Pel que fa als danys materials, el fenomen natural ha provocat que les poblacions dels voltants es quedin sense aigua ni menjar, ja que les cases, els camps de cultiu i els pous d’aigua han quedat pràcticament destruïts. L’erupció de la muntanya d’Ulawn ha originat fluxos piroclàstics que han desencadenat talls en algunes carreteres. A més, la companyia aèria Air Niugini ha suspès de forma indefinida tots els vols a l’aeroport Hoskins.

El volcà de Papua Nova Guinea ha provocat el desplaçament d’unes 15.000 persones a la regió. Els seus greus efectes són deguts a un volcà considerat dels més perillosos del planeta. La Creu Roja, l’exèrcit de Papua Nova Guinea i institucions localss’han vist obligades a establir mesures d’ajuda al respecte,  transportant subministres d’emergència als refugiats.

La pluja com a remei

Segons va explicar Leo Mapmani, del Centro Provincial de Desastres de West New Britain, la població no podrà tornar a les seves cases fins que la pluja s’endugui la cendra. Mapmani va explicar: «Si la cendra està als cims dels turons o les copes dels arbres i el vents bufen, la gent ho inhalarà».

També resulta preocupant el cas del volcà Manam, que continua emetent fluxos de material piroclàstic des del cim fins al mar. Aquest fenomen té lloc al mateix temps que l’erupció de l’erupció d’Ulawn. En aquest cas, el magma ha obligat a evacuar a 3.775 persones. El topògraf geodèsic Steve Saunders va explicar: «Els satèl·lits estan monitoritzant el gas i les temperatures».

També et pot interessar...