Un escalador retira creus grogues a Catalunya al ritme de «¡Que viva España!»

«Hola Mossos, us donarem molta feina», ha comentat el tuitaire que ha difós el vídeo a les xarxes

Imatge de l'home retirant llaços grocs en una muntanya de Catalunya
Imatge de l'home retirant llaços grocs en una muntanya de Catalunya | Twitter / @josepramonbosch

La polèmica dels llaços grocs a Catalunya travessa els límits més insospitats. Si a principis de setmana Arrimadas i Girauta instaven a desobeir els Mossos d’Esquadra per la identificació d’un grup de persones que retiraven llaços a la Ribera d’Ebre i Casado els considerava una «ignomínia», ara una imatge d’un escalador que prossegueix la mateixa tònica ha cridat l’atenció de molts.

Al ritme del la popular cançó ‘Que viva España’, de Manolo Escobar, un escalador retira diversos llaços grocs d’un tram de muntanya situat al costat d’una carretera. «Hola Mossos, us donarem molta feina», comenta el tuitaire Mon Bosch. La piulada, així mateix, està tenint un enorme ressò a les xarxes amb més de 1.400 ‘likes’, gairebé 700 retweets i una allau de comentaris.

 

 

Retirar llaços al ritme de ‘Que viva España’

És el que més crida l’atenció de tot plegat. El vídeo, on s’hi pot veure com un escalador retira fins a set llaços grocs penjats en una muntanya annexa a una carretera, incorpora la cançó de Manolo Escobar de ‘Que viva España’, justament per remarcar el caràcter unionista de l’acció.

Tot plegat salta a la palestra per les paraules dels Mossos d’Esquadra comentant que les multes per retirar símbols podien ascendir a 30.000 euros. En aquest sentit, doncs, els Mossos van identificar el passat divendres a la matinada 14 individus com a possibles autors de danys al domini públic a la comarca de la Ribera d'Ebre.

A partir del succés, finalment, el departament d'Interior va iniciar accions per la presumpta infracció greu de la llei 4/2015 de seguretat ciutadana. Una llei que sanciona aquestes accions amb multes de 601 a 30.000 euros. Les xarxes, finalment, han respost amb massa a la publicació


Comentaris

envia el comentari