Diverses persones en una discoteca passant-ho bé i uns auriculars en primer pla

Escàndol a Barcelona per festes clandestines en coneguts clubs exclusius

L'actitud dels clients i la presumpta permissivitat del staff de Nuba no respecten les restriccions sanitàries dictades pel Govern

Cada cap de setmana l'exclusiu restaurant de Barcelona Nuba es converteix en una discoteca. Així mateix, joves d'entre 18 i 30 anys acudeixen al local per a gaudir d'una festa en un local durant la pandèmia. Tal com es pot veure en els vídeos que ha compartit 'Metrópoli Abierta', centenars de persones ballen, consumeixen alcohol i es relacionen a l'establiment del carrer del Doctor Fleming de Barcelona.

Malgrat que el restaurant delimita els seus assistents per un sistema de reservat, els clients salten sobre els sofàs, circulant així pel local i interactuant amb altres assistents. Tot això sense guardar la distància de seguretat, obviament, segons es pot veure en els vídeos gravats aquest darrer cap de setmana. De fet, els cambrers del club són els únics que porten mascareta a l'establiment.

De dijous a diumenge, amb el nom de La Tardecita o Linner, es realitzen aquest tipus de festes anticovid. Les queixes constants en les xarxes socials a conseqüència de la impunitat de l'organització ja fa un any que són més que visibles. Molts dels assistents són clients fixos cada cap de setmana i entre ells destaquen instagramers o tiktokers de Barcelona com Tatiana Kisiel, Miu Miuu, Marià Casals o Laura González.

L'actitud dels clients i la presumpta permissivitat del staff de Nuba no respecten les restriccions sanitàries dictades per les administracions, tal com denuncia el sector. Els joves tenen una conducta irresponsable: beuen «a morro» de les mateixes ampolles de xampany, es fan abraçades i petons, i en cap moment respecten la distància de seguretat. Molts, a més, marxen de les festes a altres festes clandestines que tenen lloc a pisos d'amics o coneguts.

El director respon que es tracta d'un fet puntual

Preguntat per aquests vídeos, Javier Bordas, director de Costa Este –grup al qual pertany la discoteca Nuba–, ha respost que: «vam mantenir l'aforament a quatre persones per taula, respectant la distància de seguretat. Però va haver-hi un aniversari, es va treure el xampany i la gent es va descontrolar. Els empleats, en veure el que estava ocorrent, van parar la música i els van obligar a asseure's». Segons explica, malgrat aquest incident «es van complir les mesures sanitàries», afirma a 'Metrópoli Abierta'.