Imatge d'una sortida de sol al Moianès

Una escapada al Moianès

Visitem alguns punts del Moianès, racons de gran bellesa i accessibles per a tots els públics que faran de les excursions per la comarca una experiència inoblidable

La comarca del Moianès és un altiplà molt ben comunicat però que ofereix un entorn natural privilegiat. Des de fa anys, és un destí predilecte per al turisme rural donada la seva riquesa natural i la configuració de la comarca, atomitzada en petits pobles i masies.

Turisme rural i activitats al Moianès

Per tot això, la comarca ofereix múltiples paratges i racons amb encant a més d'allotjaments adequats al turisme rural, fruit de les cases i masos adaptats per acollir els visitants, amb especial dedicació a les famílies que volen passar uns dies en contacte directe amb la natura.

Visitem alguns del punts més coneguts del Moianès, racons de gran bellesa i accessibles per a tots els públics que faran de les excursions per la comarca una experiència inoblidable.

Font de les Tàpies

A prop de la població de Calders, aproximadament a 6 quilòmetres i a prop de la Masia de les Tàpies, en una fondalada del torrent del mateix nom, es localitza un racó on es poden veure les fades com dansen en les nits de lluna.

Amb un salt d’aigua de 25 metres de caiguda i una bonica font que alimenta una bassa, rodejada de plataners i un pollancre de 40 metres d'alt d’alçada, és un indret que fa volar la imaginació. Ideal per descansar la ment i l’esperit. I si n'és la temporada trobareu també bolets dels que creixen al Moianès. Cal anar amb compte amb els accessos.

Els Gorgs Blaus

Gorgs Blaus
Els Gorgs Blaus són un bon lloc on refrescar-te | C.I.C. Moià

Des de Monistrol de Calders, per un camí de terra de dos quilòmetres i mig, arribem a un gorg magnífic modelat per la  riera Golarda. El conglomerat conjuntament amb la incidència de la llum solar li donen la apareça blavosa que li dóna nom. Pel cantó de l'est i des d'un penya-segat de quaranta metres, la vista es torna encara més espectacular. Un demostració geològica del poder de l'erosió i la bellesa de la natura.

El Molí de Brotons i el Salt de la Tosca

El Molí de Brotons, també anomenat Molí de la Tosca pel nom del salt d’aigua a tocar de la cova on es va construir, és un racó emblemàic del Moianès. Es té constància de que va estar habitat i en funcionament des de l’any 1608 fins al 1863, quan per culpa de les fortes pluges, una crescuda de grans dimensions va inundar l’habitatge i es va ofegar tota la família del moliner.

És un lloc de gran bellesa i dificultós de trobar. S’hi pot arribar des de Moià (4 km), agafant la pista que va de Moià a Monistrol de Calders per la Vall de Marfà. La pista està en força mal estat, per anar-hi en cotxe, millor arribar-hi tot passejant o en bicicleta. Pel camí trobareu d’uns paisatges excepcionals en qualsevol estació de l'any.

Bauma de l'Espluga

A quinze minuts des de Sant Quirze Safaja trobarem aquest racó que ens durà fins al temps de la formació de la terra. Una cova natural on hi trobaven refugis els primers avantpassats dels moianesos. Les restes trobades en l’excavació feta el 1960 ho testimonien.

La Bauma de l'Espluga
La Bauma de l'Espluga és una gran cova natural | C.I.C Moià

Un salt d'aigua de deu metres, dit el torrent de l’Espluga, ha format en aquests milers d’anys una vall que es pot contemplar des de la balma. Passar una bona estona en aquest indret a redós sota la pedra on seien els nostres ancestres i veient la voluptuositat de la vegetació del voltant és una bona manera d’apreciar la perfecció i bellesa de la creació de la Natura.

Torrent Mal

A cinc quilòmetres de Moià per una pista que voreja l'aeròdrom,  arribem al Torrent Mal, una llera de gran atractiu i policromia que deu al seu nom a una llegenda monàstica sobre la castedat. Avui és un destí perfecte per fer una passejada i veure com baixa l'aigua torrencialment, en època de pluges.