Una escola de Barcelona retira 'La llegenda de Sant Jordi' per «sexista»

Més de 200 llibres han estat 'vetats' de la biblioteca infantil de l'escola pública Tàber

Nen amb llibre
Més de 200 llibres han estat retirats de la biblioteca infantil de l'escola Tàber per ser «sexistes» | Cedida

L'Associació Espai i Lleure i la comissió de gènere de l'escola pública Tàber de Barcelona han realitzat una anàlisi dels llibres de la seva biblioteca infantil i han retirat més de 200 exemplars els quals els han etiquetat de «sexistes». Per descatalogar aquests llibres s'ha pres com a criteris el nombre de personatges femenins i masculins o el paper que tenen a la història.

  

  

Dels llibres estudiats un 30% han estat retirats de la biblioteca infantil i un 60% han estat catalogats com que tenen algun estereotip de gènere, segons l'anàlisi realitzat. Aquests últims no s'han retirat per no deixar la biblioteca sense cap llibre. Entre els llibres retirats es troben clàssics com 'La Caputxeta Vermella', 'La Bella Dorment' o 'La llegenda de Sant Jordi', segons 'Betevé'.

  

Una de les persones encarregades d'aquesta comissió de gènere a l'escola Tàber ha assegurat que «estem molt lluny d'unes biblioteques igualitàries on els personatges masculins i femenins apareguin meitat i meitat, on facin el mateix tipus d'activitats, ja que les dones estan molt encasellades en un rol estereotipat».

El rol de les dones en els contes

Segons l'estudi, la majoria de personatges femenins apareixen realitzant tasques de cura, de maternitat i en rols relacionats amb l'amor, mentre que els personatges masculins surten en situacions en les quals demostren la seva valentia o la seva força física.

Merlí
El plató de la coneguda sèrie s'ha convertit en un amagatall de lladres | Instagram | @merlitv3_

 

L'escola on es gravava 'Merlí', ocupada per una banda de lladres violents

El que va ser plató d'una de les sèries més exitoses de TV3 s'ha convertit en un amagatall de lladres. Els actors de Merlí, el format català que enganxaria mig món gràcies a la seva aparició a Netflix, gravaven els episodis a l'antiga escola Menéndez Pidal, al barri de Sant Genís dels Agudells de Barcelona. Però amb l'absència de les càmeres, la zona passaria de ser tranquil·la a convertir-se en epicentre delictiu.  

Una comunitat de persones de nacionalitat georgiana que viu de robar, tal com avança 'ElCaso.cat', ha ocupat les instal·lacions de l'antic col·legi privat. Els 'okupes' són autors de furts violents en cases de la zona alta de la ciutat o al metro en zones turístiques de la ciutat, tal com comenten els veïns i han confirmat fonts policials al mitjà citat, que relata també el 'modus operandi' de la banda: els lladres entren i surten de l'edifici vestits de negre i amb motxilles plenes de productes i objectes robats, també en botigues de la zona, on entren i regiren tot, enfrontant-se als propietaris. 


Comentaris

envia el comentari