L'Escola de Cinema de Reus ha celebrat aquesta setmana el seu cinquè aniversari amb un acte als cinemes de La Fira Centre Comercial.
L'acte, que va tenir lloc el dijous 31 de gener al vespre va omplir una de les sales del cinema reusenc. Entre el públic alumnes, exalumnes, persones que durant aquests anys d'activitat han estat d'una manera o altra vinculades a l'Escola, patrocinadors i autoritats locals. Així doncs, entre els assistents s'hi va poder veure diversos regidors de l'ajuntament de Reus, el president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà, el director general de Vermuts Miró, Carles Prats, l'historiador salouenc Isaac López, autor de l'obra 'Historia de los cines tarraconenses' o l'actor Jack Queralt, entre d'altres.
L'acte, senzill i conduït pel mateix director de l'ECIR, Daniel Villanueva va consistir en un repàs a la trajectòria i fites de l'escola assolides durant aquests anys, amb la menció especial de 'Timecode', que va catapultar el centre reusenc fins a les portes de l'Oscar a Hollywood. Si alguna cosa va quedar clara durant l'acte però, és que l'Escola de Cinema de Reus té una prioritat, més enllà dels focus, l'èxit i el reconeixement: fer cinema i, sobretot, transmetre la passió pel cinema als alumnes que s'apropen a l'escola per aprendre les claus i tècniques del setè art.
[predef]reus-144[/predef]
'Basuras', en homenatge a la noia assassinada a Reus
La millor manera de retre homenatge a l'Escola va ser l'escollida: projectar uns quants dels diversos curtmetratges que ha produït l'ECIR. I amb part de l'equip tècnic i artístic de cadascun d'ells a sala, comentar-los a posteriori. Així doncs, entre els curts que es van projectar durant l'acte van ser 'Recoge tus cosas', dirigit per Jordi Oliver; 'Llanto', de José Gil; 'Basuras', dirigit per Jordina Ros, 'Parking Zombie realitzat per alumnes del Taller d'Estiu de l'escola, i 'El ídolo', d'Eduard Veciana i David Pallarès.
Especialment emotiva va ser la projecció de 'Basuras', un curtmetratge cru però a la vegada sensible sobre la violència masclista. Abans de la projecció, el pati de butaques sencer va fer un minut de silenci en record de la noia assassinada aquesta setmana a Reus.
Cinc anys ensenyant l'artesania de fer cinema
L'Escola arriba al seu cinquè aniversari en forma. Passada la voràgine de 'Time Code', ahir va fer un balanç positiu presentant nous i interessants projectes - alguns d'ells, s'estrenaven dijous a Reus abans de començar a girar per festivals. Potser l'èxit aclaparador de 'Timecode' tardarà a arribar. O potser no tornar més, tant hi fa. L'ECIR, especialitzada de moment en curtmetratges, seguirà intentant-ho. No tant pels focus, l'èxit i el reconeixement -que sempre s'agraeixen – sinó pel que va néixer i pel que continua lluitant any rere any i des de Reus: gaudir de l'ofici de fer bon cinema.