ponent

Educació mantindrà els mòduls prefabricats de l'Escola Ponent de Campclar

Una moció de Ciutadans al Parlament instava «construir un edifici definitiu» al centre entre el 2020 i el 2021

La Conselleria d'Educació no eliminarà els mòduls prefabricats de l'Escola Ponent,  situada al barri de Campclar, de cara al curs acadèmic 2020/2021. És l'únic cas d'una escola de la ciutat basada en aquesta estructura de mòduls, en lloc de tenir l'estructura d'un edifici, des de la seva posada en marxa l'any 2008. La darrera Comissió d'Educació del Parlament de Catalunya va donar suport a una proposta de Ciutadans que instava a desfer-se d'aquests mòduls i «construir un edifici definitiu» en els pròxims anys, però no es tracta d'una votació vinculant.

«No podem fer-ho, és impossible», ha manifestat el director dels serveis territorials d'Educació a Tarragona, Jean-Marc Segarra, en declaracions a TarragonaDigital.com. «Evidentment que ens agradaria i ho trobem necessari, però no és possible», ha valorat. Segarra ha alertat que la natalitat està caient en picat en els darrers anys a la ciutat, fet que suposarà una reducció de la demanda d'educació infantil i primària en els pròxims anys. «Hem encarregat un estudi de  projecció sobre la natalitat en els pròxims vuit anys, i a partir de les conclusions podrem prendre decisions  per afrontar el futur», s'ha sincerat.

Jean-Marc Segarra: «No farem grans inversions fins a saber quina serà la demanda educativa dels pròxims anys a Tarragona»

El director dels serveis territorials d'Educació s'ha mostrat molt prudent a l'hora de parlar del futur de l'Escola Ponent. «Tarragona té uns índexs de natalitat baixos en els darrers anys, així que no farem grans inversions que puguin suposar un malbaratament de recursos econòmics», ha precisat el republicà. «Un cop sapiguem quina serà la demanda educativa de Tarragona en els pròxims anys, prendrem les decisions que calgui», recorda. Jean-Marc Segarra ha vinculat les futures decisions de la seva àrea al «màxim consens possible dins la comunitat educativa».

segarra
Jean Marc Segarra, director dels serveis territorials d'Educació a Tarragona | ACN

 

Segarra ha alertat que  també cal «una planificació urbanística» clara de la zona  propera a l'escola per tal de decidir aquestes futures decisions. Ha explicat que, davant la previsible davallada de la demanda educativa a la ciutat, la prioritat d'Educació és «no tancar cap centre dels que tenim en servei». Si bé comparteix la voluntat de substituir els mòduls per un nou edifici a Ponent,  es desmarca de qualsevol compromís derivat de la proposta i reitera la seva posició de màxima prudència.

Ciutadans demana «eliminar els mòduls prefabricats» de l'Escola Ponent

En la darrera Comissió d'Educació al Parlament de Catalunya, el grup de Ciutadans va presentar  una proposta «per eliminar els mòduls prefabricats i construir un edifici definitiu» al centre de Campclar. La proposta, de caràcter no vinculant, també fixava un termini per tal que «el nou edifici entri en funcionament el curs 2020-2021».

La Comissió va avalar la iniciativa amb la majoria de vots a favor, però Segarra confirma, atès a les raons que ha argumentat, que no es podrà dur a terme en els terminis i formes que marca la proposta taronja. Els mòduls prefabricats, doncs, seguiran sent escola pública al barri de ponent.

També et pot interessar