L'Escola La Candela i l'Institut Narcís Oller de Valls, juntament amb l'Escola Marià Fortuny de Reus han estat reconegudes amb els premis Mobile Learning Award 2019. De la mateixa manera, Adrià Francesc Delgado, professor de l'Institut Jaume Huguet de la capital de l'Alt Camp, ha estat premiat per la seva proposta i experiència tecnològica a l'aula.
Aquests premis educatius se celebren amb motiu del Barcelona Mobile World Congress i tenen tres modalitats, una centrada als centres educatius, una altra dedicada als mestres o professors i una tercera categoria en reconeixement dels AMPAs.
La cerimònia de lliurament de premis se celebrarà el dia 28 de febrer dins del marc de la jornada 'Changing Education Together' del Mobile World Congress.
[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]
El Camp líder en tecnologia aplicada a l'educació
L’edició dels Mobile Learning Awards 2019 ha comptat amb la participació de docents, centres educatius i AMPAs de tot el país, que han presentat les seves experiències educatives d’innovació amb tecnologies digitals. D'entre aquestes propostes i experiències educatives, el Camp de Tarragona ha resultat àmpliament reconegut, enduent-se tres dels set premis que s'entregaran.
D'aquesta manera, el professor vallenc Adrià Francesc ha estat reconegut pel seu projecte a l'aula 'Creació i ús de xat bots amb Telegram', una iniciativa amb la qual els alumnes de quart d'ESO de l'Institut Jaume Huguet han creat diferents xats bot, com «un element engrescador i dinamitzador, que fomenta la col·laboració i l'ús de dispositius mòbils amb finalitats educatives».
L'Escola La Candela i l'Institut Narcís Oller, han estat premiats per la iniciativa '#DelegatsDigitals: experiència intercentres'; un projecte conjunt entre ambdós centres en el qual s'aprofiten les habilitats i coneixements de l'alumnat per crear la figura de 'Delegats Digital's, els quals agafen el rol de donar suport, ajuda i assessorament tant al professorat com a la resta de l'alumnat.
Finalment, l'Escola Marià Fortuny de Reus, ha estat reconeguda pel projecte 'DIGITRANS'; una tasca de transformació digital i didàctica que ha posat l'ús de dispositius mòbils, la programació, la robòtica i el treball de les 'Steam', en el dia a dia del centre. Una aposta clara per l'ús de la tecnologia com a gran aliada per assolir els objectius i millorar elsprocessos educatius.