IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les escoles de Catalunya obriran al juny per fer un «acompanyament emocional»

Servirà per poder fer un retrobament amb els mestres i companys d'aula i en cap cas seran classes lectives

Imatge d'arxiu de l'entrada d'una escola
El retorn serà voluntari i obert a tothom | Catalunya Diari

Les escoles i instituts de Catalunya podran obrir les seves portes al mes de juny. L'objectiu de la mesura és poder fer un retrobament amb els mestres i companys de classe i que serveixi d'«acompanyament emocional», en cap cas seran classes lectives. Ho ha avançat el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló a TV3. «En grups reduïts, en grups parcials, en grups rotatoris... Com sigui. Però ho hem de poder fer», ha indicat.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El retorn a les escoles per part dels alumnes serà voluntari i tal com explica Bargalló encara s'han de concretar quines edats, dies o en quines franges horàries s'hi podrà tornar. A més, serà un servei obert a tothom, no només per a les famílies amb menors de 6 anys. Per una altra banda, ha assenyalat que hi haurà alguna excepció com és el cas dels estudiants de segon de batxillerat, que es preparen per a la selectivitat i que si que se'ls hi oferirà un suport lectiu.

Tot i obrir les portes, Bargalló recorda que des del punt de vista acadèmic, el curs seguirà i s'acabarà de manera online. «El curs acaba telemàticament però al mes de juny poden obrir els centres per fer coses lectives o no lectives. Però la globalitat lectiva serà telemàtica».

 

El pla de desescalada és «confús»

Per una altra banda, en una entrevista a ACN, el conseller ha afirmat que el pla de desescalada del confinament presentat pel govern espanyol és «confús». Per exemple, explica que «no hi ha cap criteri» per diferenciar per edats entre els menors o majors de sis anys i que «si una família treballa i no pot tenir cap altra solució per als fills, és igual que tinguin cinc o set anys, tenen el mateix problema».

 

Les preinscripcions, la segona quinzena de maig

Pel que fa a les preinscripcions, Bargalló ha explicat que es continua treballant perquè es facin durant la segona quinzena de maig i que així s’ha demanat al govern espanyol que ho autoritzi. En aquest cas, caldrà que hi hagi una part presencial de matriculació per a les famílies que no ho puguin fer de manera telemàtica i caldrà que personal docent i d’administració vagin als centres abans per preparar-ho, així com fer tasques de neteja. «És evident que començarem per aquí», ha asseverat.

Bargalló ha afegit que el mateix passarà en el moment en què es comencin a obrir els centres per oferir algun tipus de servei, ja que es requereix un treball previ. «No ens havíem plantejat obrir un centre i el primer dia acollir alumnes sense que abans ningú anés a netejar i preparar», ha indicat.

Sobre el calendari, ha insistit que quan podran obrir les escoles dependrà de l’evolució de la pandèmia i la situació sanitària. El conseller ha assegurat que, en tot cas, Educació està treballant en el pla per fer-ho i està «en disposició de prendre decisions en un termini no massa llarg».


Comentaris

envia el comentari