Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un alumne dins d'una aula amb mascareta

Pugen a 602 els grups escolars confinats per algun positiu de covid-19, 141 més que dimarts passat

Hi ha 1.123 casos en centres educatius i 10.594 persones confinades
Imatge d'un alumne dins d'una aula amb mascareta
Creixen els casos de coronavirus a les escoles de Catalunya | Àngel ullate

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 és de 602, 141 més que els declarats dimarts, quan eren 461, segons les dades actualitzades del Departament d'Educació. La conselleria ha posat en marxa un nou portal web on informarà diàriament de la situació que no inclou la dada del nombre de centres afectats. Fa 24 hores eren 348.

En total, als centres educatius s'han detectat fins ara 1.123 casos positius, dels quals 970 entre l'alumnat, 147 entre docents i personal administratiu, i sis entre el personal extern. Pel que fa als confinats, n'hi ha un total de 10.594, 9.628 entre els alumnes, 837 entre docents i personal administratiu, i 129 entre el personal extern.

Segons les dades del portal, es mantenen dos centres educatius tancats del total de 5.136. Això representa el 0,04% del total. Es tracta de la llar d'infants Petit Montessori i l'escola bressol municipal de Gràcia, totes dues a Barcelona.

Els sindicats demanen al Govern una prestació econòmica per als pares obligats a fer quarantena

Els sindicats UGT i CCOO de Catalunya han reclamat aquest dimarts al Govern de la Generalitat una prestació econòmica per als pares que no puguin anar a treballar per haver de fer quarantena mentre no hi hagi una cobertura legislativa per part de l'Estat. Ho han avançat els secretaris generals d'aquestes organitzacions, Camil Ros (UGT) i Javier Pacheco (CCOO) després d'una reunió amb la patronal i el Govern.

Asseguren que han sortit «decebuts» perquè segons ells el Govern només es planteja atendre aquesta situació en els casos de vulnerabilitat. En la reunió han participat el president de la GeneralitatQuim Torra; el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès; el conseller d'EducacióJosep Bargalló; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani i el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa.

Però el president de Pimec, Josep González, lamenta que la petició de modificació normativa per poder donar cobertura a través de la Seguretat Social a persones que hagin d'estar a casa per casos d'infecció o quarantena dels fills «ha avançat relativament poc perquè s'ha posat sobre la taula altres derivades que no estaven consensuades».