Els Escoltes Catalans defensen que l'educació és la principal eina per promoure l'empoderament dels infants i els joves i per combatre les desigualtats socials i la regressió dels drets. Més de 600 joves participen en la 47a Assemblea General Ordinària (AGO) organitzada a Reus durant aquest cap de setmana.
En la trobada es renovaran quatre càrrecs de la junta permanent —les candidatures a presidència, vicepresidència, àmbit econòmic i relacions externes—, es votaran les memòries d'enguany i es farà oficial la incorporació de l'Agrupament Escolta del Roure. En la jornada d'aquest diumenge es decidiran els programes per al curs que ve. El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha presidit l'obertura de l'assemblea aquest dissabte a la tarda.
Representants de 42 agrupacions es reuneixen a Reus
Els representants de les 42 agrupacions d'escoltes de l'associació d'arreu del país s'han reunit aquesta tarda a l'auditori FiraReus per validar la feina feta al llarg de l'últim any. Els joves, carregats amb motxilles i lluint els fulards de les respectives entitats, han assistit a la ponència sobre participació juvenil a càrrec del periodista, historiador i doctor en Dret Xavier Milian. Aquest vespre també votaran les candidatures a presidència, vicepresidència, àmbit econòmic i relacions externes. Segons la candidata a la presidència, Júlia Petit, la renovació de la junta és un «símptoma de salut democràtica».
Així mateix, la candidata a la presidència ha afirmat que dissenyaran aquest diumenge les línies estratègiques per al curs vinent. Aquestes se centraran en tres eixos, però sobretot, en millorar les tasques educatives. I és que per Petit, la principal eina de transformació és l'educació. «L'educació crea compromís en infants i joves perquè impactin en l'àmbit local i, per tant, puguin combatre el clima de desigualtat social i regressió de drets», ha subratllat.
«Volem crear consciència col·lectiva»
Preguntada sobre la criminalització del jovent arran de la seva participació en les protestes per rebutjar la sentència del Suprem, Petit ha valorat que certs mitjans de comunicació i polítics hi han contribuït. Amb tot, ha considerat que els joves han demostrat, una vegada més, que «no estan frustrats sinó que reivindiquen els seus drets». «Des de l'escoltisme volem crear consciència col·lectiva i ciutadans compromesos per reivindicar els seus drets. Hem de fer incidència política per garantir que la llibertat d'expressió, de reunió i manifestació es puguin garantir en l'estat democràtic en què vivim o aspirem a viure», ha reivindicat.
Pel que fa a la seva candidatura, Petit ha remarcat que ella és una peça més de la junta i ha defensat el treball en equip dels escoltes. «Nosaltres treballem molt en grup, no entenem la individualitat sinó el grup i, així, treballem i eduquem els infants i joves», ha tancat.