Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
escudellada-valls

L'escudellada reafirma l'agermanament entre Valls i Andorra

L'acte serà el diumenge 17 de març a les 13.00 h a la plaça de l'Oli. El tiquet tindrà un preu de 7 euros i inclou la degustació d’escudella, un plat de ceràmica commemoratiu, una cullera de fusta, pa i vi

escudellada-valls
Imatge de l'Escudellada Popular d'anys anteriors | Ajuntament de Valls / Pere Toda

 

L'Ajuntament de Valls i el Comú d'Andorra la Vella organitzen el proper diumenge 17 de març una gran escudellada popular a la capital de l'Alt Camp. L'activitat coincideix amb els 52 anys de l'agermanament de les dues ciutats i forma part dels actes d’intercanvi de tradicions que les dues ciutats mantenen des de 1967.

La nova oficina de Turisme ja ha posat a la venda els tiquets

La festa gastronòmica es celebrarà a la plaça de l'Oli a les 13.00 h i l'organitza la Confraria d'Escudellaires d'Andorra la Vella. Els tiquets per a l’escudellada, al preu de 7 euros, es poden adquirir de forma anticipada a la nova Oficina Municipal d’Informació i Turisme, ubicada al carrer de la Cort número 3, o el mateix dia 17 de març a partir de les 12 hores a la plaça de l'Oli.  La compra del tiquet inclou la degustació d’escudella, un plat de ceràmica commemoratiu de l'agermanament, una cullera de fusta, pa i vi.

escudellada-valls
El regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, i el regidor Eduard Gonzàlez, han presentat l'Escudellada Popular | Ajuntament de Valls

 

40 anys de tradició a Andorra, i ara també a Valls

A començament dels anys 70, uns amics de l'avinguda Meritxell d'Andorra La Vella que celebraven el dia de Sant Antoni van decidir festejar-ho a l'entorn dels seus negocis oferint escudella i carn d'olla als veïns i conciutadans. Era, en certa manera, la recuperació d'una tradició centenària que se celebrava per la festivitat de Sant Antoni, i s'acostumava a repartir menjar entre els andorrans de la Parròquia.

Més tard, i a causa de la multitud que s'aplegava en aquell punt, es va decidir traslladar la celebració al centre d'Andorra la Vella. Primer a la plaça Rebés i després a la plaça del Poble, i a partir de llavors es constituí la Confraria d'Escudellaires, responsables de l'Escudella de Sant Antoni d'Andorra. Quaranta anys després s'ha convertit en una tradició que ha arrelat amb vigor en el calendari de festes d'Andorra la Vella i ara també de la ciutat de Valls.