Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Esllavissada al Congost de Mont-rebei sense causar ferits

Els fets han obligat a tancar aquest punt turístic del Pallars Jussà i ara els geòlegs treballen per valora la incidència

El Congost de Mont-rebei ofereix unes vistes espectaculars
El Congost de Mont-rebei ofereix unes vistes espectaculars | Arxiu

 

 

Una esllavissada de terra i arbres va tallar ahir dimarts a la tarda el camí d’accés al Congost de Mont-rebei per Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà. Els fets no han causat danys personals en aquest punt tan freqüentat per turistes, però ha obligat a tancar l’accés a la zona, que està vigilat pels Agents Rurals. 

Segons expliquen els serveis d’emergència, l’avís de l’incident es va rebre pels volts de les 17:00h del dimarts i l’accés ha estat tancat a l’espera que els geòlegs facin una valoració de la situació i determinin les causes i conseqüències de la incidència per tal de saber quan es podrà recuperar la normalitat.

Un lloc molt freqüentat per visitants i turistes

El Congost de Mont-rebei és molt freqüentat per visitants
El Congost de Mont-rebei és molt freqüentat per visitants | ACN
 

L’allau va tenir lloc a pocs metres d’una de les passarel·les en direcció al congost i van ser treballadors de la mateixa Fundació Catalunya La Pedrera, que gestionen el pàrquing de Sant Esteve, els qui van alertat de l’esllavissada ahir a la tarda.

Destaca el fet que el Congost de Mont-rebei és un dels espais naturals més freqüentats per turistes i visitants a tot el Pirineu durant tot l’any. L’espai compta amb un gran valor paisatgístic i natural i destaca per ser un paratge espectacular ple de desnivells. Milers de persones fan excursions cada any per aquest punt.

El Congost forma part de la Reserva Natural Parcial de la Noguera Ribagorçana-Mont-rebei i es troba a la frontera amb Aragó. És molt atractiu per a escaladors i espeleòlegs ja que s’hi troben enormes parets verticals i algunes coves.   

Les intenses pluges, possible causa de l’esllavissada

A l’espera del que determinin els geòlegs, la principal hipòtesi amb la que es treballa és que les intenses pluges de la primavera hagin pogut provocar l’incident. De fet, les esllavissades de roques i terra han estat especialment freqüents en aquest punt les últimes setmanes.

L’incident més destacat fins ara va tenir lloc a la carretera de Castell de Mur, on van morir dues persones atrapades al seu vehicle.