Pablo Aranda presentando el cartel de la Feria de Málaga

Espanya de dol: Mor el famós escriptor Pablo Aranda

Fa dos anys va ser també pregoner de la Fira de Màlaga

L'escriptor i columnista malagueny Pablo Aranda, que fa dos anys va ser també pregoner de la Fira de Màlaga, ha mort aquest dissabte als 52 anys. La notícia de la mort ha commocionat i ha omplert les xarxes socials de missatges d'ànim per als seus familiars i amics. Casat i amb tres fills, Aranda, llicenciat en Filologia Hispànica, era també columnista del 'Diario Sur' i director d'activitats i projectes de la Fundació Manuel Alcántara.

L'alcalde de la capital malaguenya, Francisco de la Torre, ha expressat en el seu compte de Twitter el seu condol per la mort del novel·lista: «Sento molt el molt prematur adeu de Pablo Aranda; magnífic escriptor malagueny», qui també va ser Premi Màlaga de Novel·la l'any 2006; Premi Màlaga de Literatura Infantil l'any 2001, a més de pregoner de la Fira de la capital d'Andalusia l'agost de 2018.

«El meu condol als seus familiars, amics i companys. La nostra ciutat seguirà llegint-lo», ha indicat De la Torre en un missatge.

Trajectòria de Pablo Aranda

Aranda ha publicat diverses novel·les com 'La otra ciudad', 'Desprendimiento de rutina', 'El orden improbable', 'Ucrania', 'Los soldados', 'La distancia' i llibres infantils com 'Fede quiere ser pirata' i 'El colegio más raro del mundo'.

L'any passat va guanyar el Premi de Conte 'Las Dalias 2019'. En aquest sentit, l'escriptor eivissenc Ben Clark, ha lamentat la mort: «Terrible notícia. Amic estimat, gran persona i gran escriptor».

Precisament, el passat 23 de juliol, Pablo Aranda es mostrava «contentíssim» per haver signat un contracte que rescatava 'La otra ciudad', la seva primera novel·la; i 'Ucrania', la quarta, per a un projecte d'audiollibres.