ÚLTIMA HORA

🚨 Evacuen d'urgència una fàbrica que produeix la vacuna d'AstraZeneca al Regne Unit

Espanya registra 13.318 nous positius per Covid-19 en l'últim balanç de Sanitat

6.603 d'aquests nous positius van ser confirmats a través d'una prova PCR en les últimes 24 hores

Una investigadora treballant al laboratori de la vacuna russa contra el coronavirus Sputnik V
L'últim balanç de Sanitat confirma 13.318 casos positius per Covid-19 | FIDR


L'últim informe diari de Sanitat sobre l'evolució dels contagis i els morts a Espanya mostra una xifres novament molt altes com en el dia d'ahir. Segons aquest últim balanç, són 13.318 els nous casos dels quals han informat les comunitats autònomes. 6.603 d'aquests nous positius van ser confirmats a través d'una prova PCR o un test antigen realitzat en les últimes 24 hores.

En referència a les morts per coronavirus al nostre país, en l'últim dia han estat 140 les persones que han perdut la vida. Això fa que el total de morts arribi ja als 33.553 en tota Espanya. Segons les dades del ministeri, han estat 494 els decessos en els últims set dies.

Avui dia, els hospitals espanyols tenen a un total d'11.692 persones ingressades, la qual cosa implica un percentatge de 9,79% del total de llits ocupats per pacients Covid. Pel que fa als pacients en les UCI, aquest dijous, 15 d'octubre, estan ocupades el 19,23% de tots els llits disponibles, concretament hi ha 1.702 persones en les Unitats de Vigilància intensiva que han donat positiu per Covid-19. En les últimes hores, s'han comptabilitzat un total de 1.473 noves hospitalitzacions i 1.329 altes hospitalàries.

En l'últim dia amb dades disponibles, el 12 d'octubre, a Espanya es van fer 49.091 proves PCR i tests d'antígens (aquestes últimes incloses per primera vegada). D'ells, un 12,5% va donar positiu.

Més del 60% dels espanyols, a favor d'endurir les mesures

El nombre d'espanyols a favor de prendre mesures de control i aïllament més exigents ha augmentat del 53 al 62,4 per cent, la qual cosa significa que els que prefereixen continuar com fins ara baixen fins al 20,1 per cent de la població, segons el Baròmetre Especial d'octubre del Centre de Recerques Sociològiques (CIS).

Un 2,5 per cent afirma que s'haurien de prendre mesures depenent de cada zona, mentre que roman estable la població que dubta o desconeix quines mesures haurien de prendre's (7,4%).

Crida l'atenció que només el 0,3 per cent de la població consideri que, davant la situació actual de la pandèmia a Espanya, siguin els experts els qui imposin les mesures a prendre, i que un percentatge major (0,4%) afirmi, quan la xifra global de persones infectades per coronavirus ha superat els 908.056 casos, que no s'ha de prendre cap mesura.

Si el mes de setembre passat el 93,8 per cent dels enquestats reconeixia que els preocupen «molt» o «bastant» els efectes de la pandèmia, aquesta dada es manté en un 93,4 per cent de la població. Preguntats per si els preocupen més els efectes d'aquesta crisi sobre la salut o sobre l'economia i l'ocupació, en aquests moments clarament els preocupa més la salut (40,9%) enfront dels efectes econòmics i laborals (23,4%), encara que un 34,9% assegura que el preocupen tots dos per igual.


Comentaris

envia el comentari