Espanya va retirar milions d'euros dels bancs catalans després de l'1-O

L’endemà de l’1-O, entre Renfe, Adif, els Ports de l’estat i RTVE haurien retirat 2.000 milions del Banc Sabadell

La seu de CaixaBank
La seu de CaixaBank | CatalunyaDiari.cat

L’estat espanyol va jugar un paper transcendental per a la fuga d’empreses de Catalunya just després de l’1-O. Segons treu a la llum el ‘Diari ARA’, Espanya va retirar milers de milions d’euros el 2 d’octubre de CaixaBank i del Banc Sabadell per a forçar-los a traslladar la seva seu social fora de Catalunya

Diversos directius d’aquestes empreses han confirmat al mitjà prèviament citat que entre Renfe, Adif, els Ports de l’estat i RTVE, van retirar 2.000 milions del Banc Sabadell l’endemà de l’1-O.

Una primera pedra per la fuga d'empreses

Segons les fonts citades, així mateix, l'adéu d'empreses tan importants va provocar que moltes altres optessin, ràpidament, per traslladar la seva seu social a Madrid. L'acció, així mateix, seria coordinada per La Moncloa per incentivar la fuga d'empreses generalitzada. 

La fuga de dipòsits del Banc Sabadell era de 12.000 milions d'euros, mentre que CaixaBank podria haver patit una fuga d'un total de 24.000 milions. Quelcom que, de fet, va provocar que els dos bancs preveiessin una evident caiguda del seu sistema i per la qual cosa van optar per accedir a la insinuació de l'executiu de Rajoy. Pocs dies després el Sabadell i CaixaBank anunciaven que traslladaven la seva seu social a Madrid. 

Un decret per incentivar la marxa 

No es tractava de l'única acció del govern de Mariano Rajoy per augmentar la crisi catalana. Just l'endemà de les càrregues policials per evitar que milers de catalans votessin en el referèndum d'autodeterminació de l'1-O, CaixaBank i el Banc Sabadell van rebre una advertència que venia de la maneta d'un decret per incentivar la marxa d'empreses de la geografia catalana. 

La Policia Nacional carregant contra els manifestants durant la jornada de l'1-O
La Policia Nacional carregant contra els manifestants durant la jornada de l'1-O | CatalunyaDiari.cat

 

El decret exprés, que servia per a facilitar el canvi de seu social de les empreses instal·lades a Catalunya, va resultar ser una mesura de 'pressing' perquè les empreses abandonessin Catalunya i fessin trontollar l'economia del govern català. Quelcom que va resultar, ja que la fuga d'empreses de Catalunya a partir del 2 d'octubre va ser massiva


Comentaris

envia el comentari