Torna la calor primaveral aquest cap de setmana amb fins a 25º diumenge

Les temperatures tornaran a pujar amb ganes i tocaran sostre diumenge. El sol dominarà en general amb el creuament d’alguns intervals de núvols poc importants

El canvi de temps que hem tingut aquestes últimes hores i que ha portat pluja a Catalunya després de moltes setmanes de sequera serà un miratge perquè tornarem a la dinàmica més aviat primaveral i d’estabilitat al llarg del cap de setmana.  El més destacable seran les temperatures que, si bé baixaran puntualment una mica divendres, dissabte ja remuntaran i tocaran sostre diumenge amb calor primaveral al migdia, ja que algunes màximes poden arribar als 25º puntualment. 

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà en general durant tot el cap de setmana, si bé hi haurà petites excepcions poc importants. I és que, malgrat que tinguem estabilitat, ens creuaran cues de fronts atlàntics desgastats que portaran bandes de núvols alts i prims arreu i alguns plugims al Pirineu de Lleida diumenge. A més, dissabte fins a mig matí hi haurà alguns núvols baixos o boires a punts de la costa i de l’interior, especialment al Pirineu. Les boirines de primera hora seran habituals.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

Temperatures cap amunt amb caloreta diumenge

La notícia del cap de setmana serà, sens dubte, la nova pujada de les temperatures. Dissabte ja notarem aquest ascens amb moltes màximes rondant els 20º, però sobretot serà diumenge quan els termòmetres tocaran sostre i la majoria de valors es mouran entre els 20º i 25º al centre del dia, inclús una mica més alts a les Terres de l’Ebre.

Pel que fa a les mínimes, la matinada de dissabte hi poden haver glaçades febles a punts de l’interior, però farà clarament menys fred la matinada de diumenge, quan la majoria de valors es mouran entre els 2º i 7º a l’interior i prelitoral i entre els 6º i 11º a la costa.

El sol i les altes temperatures seran els protagonistes aquest cap de setmana
El sol i les altes temperatures seran els protagonistes aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

Nou i transitori retorn a l’hivern la setmana que ve

Les temperatures tornaran a patir una clara baixada entre dimarts i dimecres a causa del pas d’un front que dimarts portarà nous ruixats a Catalunya. Serà un repunt de l’hivern que no tindrà continuïtat, ja que la resta de la setmana sembla que els termòmetres tornaran a tirar clarament cap amunt amb sol i sense pluja.