Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de la pluja d'estrelles dels Aquàrids des de Prades

L’espectacular pluja d’estels dels Aquàrids, vista des de Prades

El fenomen va viure el seu punt àlgid entre diumenge i dilluns i, una vegada més, Astroprades ha enregistrat l’espectacle des d’un indret privilegiat per la bona qualitat del cel

Imatge de la pluja d'estrelles dels Aquàrids des de Prades
Imatge de la pluja d'estrelles dels Aquàrids des de Prades | Astroprades

 

La pluja d’estels dels Aquàrids va arribar al seu punt àlgid entre diumenge i dilluns passat, convertint-se en una de les més importants de l’any per les circumstàncies immillorables que feien que la seva visió fos excel·lent al cel de Catalunya. Un esdeveniment que Astroprades, una vegada més, no es va perdre i va enregistrar al llarg de tota una nit. 

Prades destaca per la seva excel·lent qualitat del cel nocturn, convertint-se així en un dels millors punts de Catalunya per observar les estrelles amb poca contaminació lumínica. El divulgador Aleix Roig d’Astroprades ha publicat a les xarxes socials aquestes espectaculars  imatges en què es pot veure el pas de diferents meteors al cel de la matinada de dilluns, molt serè abans que arribessin els núvols baixos costaners, així com la Via Làctia.

Les restes del cometa Halley

El punt àlgid dels Aquàrids va ser la matinada de diumenge a dilluns, just quan queien prop de 30 meteors per hora. El fet que hi hagués Lluna nova i el cel totalment serè ha convertir aquesta pluja d’estels en una de les més nítides i importants de l’any. El fenomen es pot veure cada mes de maig gràcies a les restes que va deixar fa anys el cometa Halley suspeses pel sistema solar i que arriben a la Terra un cop a l’any. Aquest asteroide, però, no tornarà a deixar-se veure al cel del nostre planeta fins l’any 2062.

Tot i que els meteors s’han reduït molt, encara podem veure alguns Aquàrids durant aquestes nits.  Les pedres de foc que es poden veure aquests dies caient a l’atmosfera terrestre circulen al cel de nord a est i tenen el seu punt de partida a la constel·lació d’Aquari mirant a l’infinit, tot i que el seu origen real és el cometa Halley.