El conseller d'interior de la Generalitat de Catalunya Buch ha visitat aquest matí l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí on ha signat amb l'alcalde del municipi, David Rovira, un acord de col·laboració entre el departament d'Interior i l'Ajuntament espluguí per a l'adhesió del consistori a la xarxa de radiocomunicacions d'emergències i seguretat de Catalunya (RESCAT) en l'àmbit dels vigilants municipals.
Què és la xarxa Rescat
La xarxa Rescat s'utilitza per millorar el rendiment, la coordinació, l'eficàcia i l'operativa de tots els recursos del país que treballen en la seguretat i les emergències com els Mossos d'Esquadra, Policies Locals, Bombers de la Generalitat, Bombers i Guàrdia Urbana de Barcelona, Protecció Civil, Servei d'Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Departament de Territori i Sostenibilitat, Agència Catalana de l'Aigua i Servei Català de Trànsit, entre d'altres.
[predef]tarragona-whats-192[/predef]
Segona informa la conselleria d'Interior, quan es produeixen situacions d'emergència, aquesta xarxa, resulta «més robusta i fiable que la telefonia mòbil, perquè no se satura per trucades de telèfons mòbils; disposa de sistemes d'alimentació alternatius per suportar la manca de subministrament elèctric, i és possible tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d'emissores mitjançant un sistema GPS, cosa que permet visualitzar en tot moment on són cadascuna de les unitats operatives». En l'actualitat hi ha més de 27.700 usuaris, repartits entre les diferents flotes i durant el darrer any la xarxa va cursar més 50 milions de trucades i unes 390.000 hores de trànsit de veu.
El conseller Buch present a la Junta Local de Seguretat de Valls
En acabar la visita a l'Espluga de Francolí, el conseller d'Interior s'ha desplaçat fins a Valls on ha participat en la reunió de la Seguretat Local del municipi. En aquesta reunió s'han posat sobre la taula dades que, segons el mateix conseller i l'alcalde de la ciutat, Albert Batet, demostren que la capital de l'Alt Camp és «una ciutat segura». La ràtio de fets delictius per cada 1.000 habitants a Valls és 11% inferior a la mitjana catalana. A més, l'any passat es van resoldre un 12,3% més de fets que el 2017.
Buch també ha reivindicat el pla d'acció del barri antic on l'operatiu conjunt dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local ha comportat un increment de denúncies i de detencions.