Gerard Piqué i Shakira a les grades de Palau Blaugrana seguint un partit de bàsquet

Esplugues de Llobregat crea un fons milionari per la crisi del coronavirus

És una de les ciutats que compta amb més famosos entre els seus veïns

Davant la situació de profunda crisi econòmica que està afectant gran part del món, també Espanya, per culpa de la pandèmia de coronavirus, les administracions centrals, regionals i locals ja han començat a preparar  plans de contenció per ajudar els ciutadans, dins les seves competències. 

Alguns dels que estan destinant més esforços a la recuperació econòmica són els ajuntaments i les administracions locals, que estan preparant plans i estratègies per reforçar els sectors més afectats a cada municipi, especialment  el comerç i el turisme.

Aquest és el cas d'Esplugues de Llobregat, un dels municipis «més rics» de Catalunya perquè molts dels seus veïns són els famosos que acumulen fortunes més grans al territori, entre ells Gerard Piqué i Shakira o David Muñoz.

El Consistori ha creat un fons d'un milió d'euros que es destinaran a emergències i a l'ajuda de sectors afectats per la crisi, els autònoms i famílies afectades per ERTO.

Fonts del govern municipal han comunicat que «és un pla integral per fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la Covid-19», mentre que la seva alcaldessa, Pilar Díaz, ha anat més enllà i ha assegurat que la intenció és «crear una nova Esplugues», motiu pel qual també s'ha creat una oficina específica que tractarà «assumptes econòmics i temes socials».

Esplugues, la ciutat dels famosos

La proximitat  d'Esplugues a la ciutat de Barcelona, a només set quilòmetres de distància, i una tranquil·litat impròpia de zones metropolitanes tan grans, han fet de la ciutat el lloc ideal per instal·lar-s'hi de molts famosos que actualment resideixen a Catalunya. 

Molts d'ells són futbolistes del Barça que busquen un racó de pau però mantenir-se a prop del seu lloc de treball, com ara Gerard Piqué, que hi viu amb Shakira, o Cesc Fàbregas durant la seva època al club. 

És per aquest motiu que la ciutat té una alta concentració d'habitatges de luxe i fins i tot mansions, com la d'Isak Andic, antic president de Mango, que compta amb 4.000 metres quadrats, jardí, piscina, tres plantes de 500 metres quadrats cadascuna i un garatge de 200 metres. El municipi també compta amb alguns dels col·legis i escoles més prestigioses de Catalunya, com l'American School, el Col·legi Alemany o el centre La Miranda.