IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

Nestlé reforçarà la seva seu d'Esplugues de Llobregat en traslladar la divisió tecnològica des de Suïssa

A més a més, Siemens també ha anunciat que s'instal·larà a Cornellà de Llobregat

Imatge d'arxiu d'unes instal·lacions de Nestlé a Suïssa
Imatge d'arxiu d'unes instal·lacions de Nestlé | Cedida

Nestlé ha anunciat en les últimes hores una reestructuració de la seva àrea de tecnologia de la informació i comerç electrònic, que podria beneficiar força el centre que la multinacional té actualment a Esplugues de Llobregat, al Baix Llobregat. En concret, segons ha indicat la companyia amb seu a Suïssa, en els pròxims 18 mesos s'eliminaran uns 500 lloc de treball, per tal d'accelerar la seva transformació digital. 

Durant aquest procés, la marca té pensat establir nous centres d'operació a Espanya i Portugal, per tal de beneficiar-se de les àrees de comerç electrònic. La intenció de la companyia és donar una millor resposta als reptes i beneficis dels canvis tecnològics, o a mitjans de l'any 2016 ja va anunciar la creació a Barcelona de la seva Global Digital Hub, que proporciona servei a totes les companyies del grup a escala mundial, i que ja té més de 150 treballadors altament qualificats a Esplugues. 

La importància estratègica de Barcelona per a Nestlé

Segons ha explicat una portaveu de Nestlé al diari 'ABC', encara és aviat per donar una xifra concreta dels treballadors que es contractaran en una seu o una altra, però sí que ha recordat que gran part del comerç electrònic de la marca es dirigeix des de Barcelona. L'objectiu del centre localitzat al Baix Llobregat, i que ara es veurà reforçat, és dissenyar, construir, implementar i mantenir les plataformes digitals amb els quals la multinacional es comunica amb el consumidor. 

Siemens també obrirà un centre a Cornellà de Llobregat

A més de Nestlé, una altra coneguda multinacional ha revelat les seves intencions d'obrir un nou centre en terres catalanes. Es tracta de Siemens, que ha informat que obrirà a Cornellà de Llobregat un centre d'innovació per desenvolupar solucions digitals per a Mindphere, la plataforma 'cloud' que té la companyia en el sector energètic.

Des d'aquest laboratori, Siemens investigarà com obtenir el màxim benefici amb la tecnologia digital aplicada a l'energia, per aconseguir augmentar l'eficiència de plantes i fàbriques, amb la col·laboració de proveïdors, enginyers de 'software' i experts de la companyia. 


Comentaris

envia el comentari