Imatge d'una muntanya, del llac Pukaki i una carretera

L'estació d'Espot Esquí tanca per una avaria en el telecadira d'accés

Divendres es va detectar que «es desprenia» una cadira i s'han activat els protocols de reparació

L'estació d'Espot Esquí està tancada  per una avaria en el telecadira que dona accés a l'estació. Segons un comunicat del complex, aquest divendres, un cop tancada al públic, es va detectar durant les tasques de manteniment que un dels seients del telecadira de La Roca s'havia «desprès"»del cable.

Fonts de l'estació asseguren que no saben quan es tornarà a reobrir. «Estem en mans dels tècnics», expliquen. A causa de l'incident, s'ha obert un expedient tècnic per poder esbrinar la causa i s'han activat els protocols de posada en marxa de la instal·lació. Un cop finalitzin els treballs de revisió i es pugui garantir"la seguretat es reobrirà el servei, segons detalla el comunicat, que també ofereix a tots els clients la possibilitat que puguin accedir a les pistes de Port Ainé o «retornar-los» l'import del forfet.

Un febrer amb fred i pluja habitual

Tot i això, les previsions per els empresaris de la neu i els amants de l'esquí són prou bones aquest febrer. 

Aquest gener ha tingut una mica de tot, ja que va començar amb força dies d’anticicló i, a partir de mitjans de mes, els temps es va anar complicant amb entrades d’aire molt fred, molta neu al Pirineu, nevades febles a zones interiors i diversos temporals de vent. Sembla que aquesta tendència de temps hivernal es mantindrà de cara al febrer, ja que podríem tenir fred i precipitacions habituals per l’època.

Segons indiquen aquests mapes, les precipitacions serien força normals per l’època en conjunt,cosa que vol dir que no n’hi haurà moltes, ja que el febrer es un mes força sec. No obstant, els xàfecs podrien ser més habituals a Ponent i al Pirineu i Prepirineu de Lleida, així com la zona dels Ports, ja que seguiríem sota la influència dels corrents atlàntics.

No es descarta que hi hagi algunes entrades d’aire més fred al llarg de la segona quinzena, cosa que faria baixar la cota de neu. No es veu cap temporal de neu a cotes baixes a mig termini.