Esmorzar amb la premsa del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Tarragona. El motiu, traslladar la seva posició davant «la degradació que es viu a la ciutat». Pau Ricomà, portaveu del grup municipal d'Esquerra, acompanyat dels seus tres regidors així com de càrrecs del partit a Tarragona, s'ha estès sobre la «sensació de desencís que es viu a Tarragona, sensació que es basa en la brutícia, en les plagues, en l'incivisme».Ricomà ha fet referència a la greu bretolada que ha escapçat les estàtues de la font del Centenari.
Les solucions que proposen des d'ERC es posaran en marxa de manera immediata. Pau Ricomà ha explicat que «en el debat pressupostari reclamarem una partida de 700 mil euros, un pla de xoc, per fer front a la brutícia». Per Ricomà, «la batalla de la brutícia s'ha perdut perquè no s'ha donat». La imatge ha sigut gràfica:«hem passat del problema de les paneroles, al problema de les rates. Necessitem un pla de xoc»
Partint d'aquesta base, els republicans volen una Tarragona neta i pretenen aconseguir-ho fent incís en «millorar la fiscalització del contracte de la brossa i neteja, que ens costa 24 milions d'euros l'any que ningú controla; reactivant el reglament de deixalleries, que fa més d'un any que està aturat; implementar els dispositius policials que s'escaiguin, revisant a l'alça les sancions i aplicant-les; una campanya informativa clara i disciplina urbanística».
La manca d'aquestes accions ha tingut com a conseqüència, segons Ricomà, que «la ciutat estigui degradada». De l'Alcalde, Esquerra «no n'espera una estratègia de futur però sí que faci els deures, que apliqui aquest pla de xoc. Segons les dades de l'ajuntament, l'any 2012 l'incivisme ens costava a tots prop de 400 mil euros. l'any 2017, quatre vegades més. Ballesteros és l'alcalde dels incívics o els incívics són els que no l'han votat?»
«Recuperar el teixit social»
El grup municipal d'Esquerra Republicana aposta, també, «per recuperar el teixit social, per implicar a la ciutadania amb la ciutat». En aquest sentit, el seu líder, el portaveu Ricomà, ha declarat que «cada conselleria vinculada amb el tracte amb associacions, amb la ciutat, s'arregla pel seu costat i falta un lideratge, que hauria de ser l'Alcalde, qui reconstrueixi el pont de comunicació amb els veïns».
En un altre ordre de coses, i atenent que l'esmorzar amb els mitjans tenia un torn obert de preguntes, Pau Ricomà ha clos el debat sobre la possible llista unitària a les municipals de l'any vinent assegurant que «ens presentarem com ERC». S'ha mostrat moderadament optimista: «serà difícil però creiem que podem guanyar les eleccions. Tarragona necessita un revulsiu» i ha fet incís en què la llista que presentaran «serà molt diversa i plural, amb sorpreses».
També ha avançat, sobre els Jocs del mediterrani, que «estem en converses amb les forces de l'oposició per tal de demanar un ple extraordinari de valoració dels Jocs» i ha reiterat «la preocupació del nostre grup sobre la gestió de l'Anella, sobre la gestió del llegat».
En l'àmbit de la política catalana, Ricomà, preguntat sobre la possible fusió Joan XXIII - Sant Joan de Reus, ha respost que «la fusió hospitalària no està sobre la taula de la Consellera. Hem de donar valor a tot el que ja s'ha fet i creiem que els partits de l'equip de govern estan denunciant aquest tema com a possible cortina de fum».