Una aventura en càiac per descobrir la Cova del Llop Marí, entre les propostes de l'Estació Nàutica

L'Estació Nàutica Costa Daurada ofereix activitats per descobrir el nostre litoral amb experiències úniques que us faran gaudir molt amb la família o els amics

Estiu és sinònim de gaudir de la família, dels amics, del bon temps i de la llibertat que ens brinda aquesta època de l'any. Durant aquest mesos, molts de nosaltres aprofitem per fer activitats que durant la resta de l'any no podem fer i que ens serveixen per viure noves experiències. Sovint pensem que aquest tipus d'experiències les trobarem ben lluny de casa, però la veritat és que tenim el privilegi d'estar banyats per un tresor  que cada estiu porta a tantes persones d'arreu del món al nostre territori:  el mar Mediterrani, un escenari idíl·lic. 

Així doncs, amb la intenció de fer-nos descobrir aquest tresor, l'Estació Nàutica Costa Daurada programa cada temporada diverses activitats i experiències extraordinàries i necessàries per descobrir casa nostra des d'un punt de vista diferent i inèdit  com el que ofereix el mateix mar. Amb gairebé 90 quilòmetres de costa a la seva disposició,  l'Estació Nàutica Costa Daurada és el domini nàutic més gran de Catalunya i engloba set municipis: Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp / Miami Platja, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, l'Ampolla i Deltebre-Riumar. 

La Cova del Llop Marí, un indret inaccessible des de terra.
La Cova del Llop Marí, un indret inaccessible des de terra. | Rafa López-Monné

 

Les rutes pel mar, una manera excel·lent de descobrir els llocs més recòndits del nostre litoral

L'Estació Nàuticaofereix una sèrie d'activitats, com l'snorkel, o rutes en paddle surf i caiac,que permeten descobrir els indrets més desconeguts i recòndits de la costa i conèixer-ne detalls que molt pocs coneixen. Així ho ha explicat Manel Barreno, un dels encarregats de les excursions a l'Hospitalet de l'Infant, que acompanya els participants des d'una embarcació.

«Els ensenyo, per exemple, búnquers i trinxeres de la Guerra Civil amagats pel litoral o l'illot del Torn, un indret molt bonic on hi ha edificat una torre del segle XVIII. I tot això, mentre entren en contacte amb l'aigua», explica Barreno, que a més acompanya els assistents en les excursions de submarinisme, o els corregeix des de l'embarcació quan es tracta d'excursions en caiac o paddle surf. Quan tornen a la platja, els participants «sempre em diuen que s'ho han passat genial».

Des de la platja de l'Arenal fins a la Cova del Llop Marí en paddle surf

Des de la platja de l'Arenal, una de les cinc de l'Hospitalet de l'Infant, els excursionistes surten remant en una taula de paddle surf, recolzats per una embarcació i recorren el litoral de la platja durant quatre quilòmetres per arribar fins a la Cova del Llop Marí, un lloc d'allò més desconegut i bonic, amagat sota les roques, al qual només es pot accedir pel mar. Allà, els paddles podran conèixer les històries i les llegendes de la cova i accedir a una de més petita que es troba dins aquesta. 

Després de reposar una estona, és hora de tornar a la platja, on els excursionistes podreu gaudir d'un aperitiu amb tapes i cervesa. El preu, de 38 euros, inclou el material utilitzat durant l'excursió, l'embarcació de suport i el pícnic posterior a l'excursió pel mar, que dura entre dues hores i mitja i tres.

La nova excursió guiada en caiac i snorkel per gaudir de l'aigua i observar el litoral

En aquest cas des de la platja del Torn, un espai d'interès natural i una platja naturista de renom internacional, l'Estació Nàutica ofereix des de fa poc una activitat per a tot tipus de públic, per navegar en caiac i fer snorkel (sense equip autònom de respiració assistida) fins a la Cova del Llop Marí —en una travessa que dura la meitat que la que surt des de la platja de l'Arenal. Al llarg de la travessa es pot gaudir de les aigües cristal·lines mentre s'observa l'entorn natural de les platges i es presencia en primera persona la vida del fons marí del Mediterrani tarragoní.

Un cop acabada la immersió, es torna a pujar al caiac per dirigir-se a la Cova del Llop Marí  i descobrir, com a l'excursió en paddle surf, els relats que pocs coneixen. L'activitat també acaba amb un aperitiu. El preu és de quinze euros per a nens i nenes de fins a catorze anys, de 22 per a menors de divuit anys, i de trenta per a adults, i inclou el material, el monitor del caiac i de l'snorkel, l'aperitiu i un reportatge fotogràfic que s'envia per internet als participants.

Les excursions de l'Estació Nàutica permeten descobrir llocs inaccessibles i desconeguts com la Cova del Llop Marí.
Les excursions de l'Estació Nàutica permeten descobrir llocs inaccessibles i desconeguts com la Cova del Llop Marí. | Rafa López-Monné

 

Res tan especial com conèixer el Mediterrani de nit

Pel mateix preu que l'excursió de dia, també es pot viure una experiència única i encara més especial, l'excursió nocturna en caiac,  que ofereix la possibilitat de veure sortir la Lluna plena des del mar i de banyar-se a la Cova del Llop Marí. En tornar, un mojito o un refresc i una degustació esperen als participants.

Sortegem una sortida en càiac per a 2 persones

Des de TarragonaDigital volem premiar els nostres lectors amb el sorteig d'una sortida en càiac per a 2 persones a la Cova del Llop Marí. El sorteig es realitzarà al nostre perfil a Instagram @TarragonaDigital, i per participar-hi només heu de seguir aquests senzills passos:

— Feu-vos seguidors del perfil a Instagram de @TarragonaDigital.

— Feu «M'agrada» a la publicació i deixeu un comentari mencionant els amics i familiars amb qui compartireu aquesta aventura. 

— Per tenir més opcions,  feu captura del post o de l'Stories del sorteig i pengeu-ho al vostre Stories  mencionant @TarragonaDigital.

— Teniu temps per  participar fins al dimarts 28 d'agost. Estigueu molt pendents dels vostres missatges directes, perquè si sou els guanyadors us contactarem per aquesta via. Molta sort!