Cua d'esquiadors per agafar el telecadira a l'estació d'esquí de Port Ainé, el dia 25 de gener del 2019.

L'estació de Port Ainé comença l'any amb polèmica

La solució al conflicte ha tardat 48 hores en arribar

La polèmica que ha tingut lloc a l'estació de Port Ainé entre les escoles d'esquí i l'empresa Gestión 2000 Agencia de Viajes ha esquitxat principalment als professors d'aquestes empreses formatives. El problema s'inicia després de les festes de Nadal, quan l'empresa que porta els grups escolars a l'estació de Port Ainé, a la comarca del Pallars Sobirà, prescindeix dels seus serveis. Tot i haver-hi un contracte prèviament, aquesta empresa, que s'ha quedat totes les places de l'Hotel de Cota 2.000 de dilluns a divendres, ha prescindit dels seus serveis perquè no hi ha hagut un acord econòmic posterior al contracte signat. L'opció de l'empresa ha estat portar professors d'altres estacions. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Davant aquesta problemàtica, els treballadors de les escoles de neu de l'estació de Port Ainé es van negar a acceptar les condicions que se'ls hi oferien, «per sota de l'acceptable» i van amenaçar a l'empresa amb mobilitzacions si no es solucionava el conflicte. En aquest sentit, els tècnics demanaven «consideració i respecte» per la seva feina i cobrar un sou digne. Per reivindicar els seus drets, dijous Port Ainé va despertar-se ple de cartells on s'hi podia llegir 'Profes en lluita' o 'Prou explotació'. Mentrestant, esperaven que la mediació de Ferrocarrils amb l'empresa i les escoles d'esquí donés els fruits esperats.

Pancartes reivindicatives a l'estació de Port Ainé, el dia 16 de gener de 2020.
Els treballadors van reclamar els seus drets i un sou digne. | LleidaDiari.cat

Un conflicte de 48 hores

I la solució va arribar. En un primer moment, l'empresa Gestión 2000 Agencia de Viajes va pressionar als professionals, just el dia que començaven les classes, perquè fessin una rebaixa considerable del preu de l'hora. Però tant les escoles com els professors s'hi van negar, motiu pel qual l'empresa va portar monitors d'altres estacions. Tot i que afortunadament, 48 hores més tard d'aquesta problemàtica i de les reivindicatives queixes de les persones afectades, Gestión 2000 Agencia de Viajes va fer marxa enrere i va decidir retornar el model inicial amb les condicions que s'havien acordat des d'un inici. Amb aquesta decisió, els tècnics de neu tornaran a treballar amb normalitat a partir de dilluns.

Gestión 2000 Agencia de Viajes vol deixar constància que «totes les propostes i accions plantejades durant les negociacions, han estat formulats des del respecte i buscant el millor servei comercial destinat a client final». Per la seva part, les escoles d'esquí han celebrat que aquest empresari hagi rectificat i han valorat positivament que la relació contractual dels serveis de professor d'esquí o snow siguin amb Ferrocarrils i no amb aquesta empresa directament.

També et pot interessar...