ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

L'estació de la Verneda de l'L2 tancarà entre el 19 i el 22 d'abril per l'extracció de l'amiant

D'aquesta manera, la línia quedarà dividida en dues parts: entre Paral·lel i La Pau, i d'Artigues/Sant Adrià a Badalona Pompeu Fabra

L2
L'estació de la Verneda de l'L2 tancarà entre el 19 i el 22 d'abril per l'extracció de l'amiant | TMB

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) tancarà l'estació de la Verneda entre el 19 i el 22 d'abril pels treballs per treure les planxes de fibrociment que recobreixen interiorment la nau d'andanes i que contenen amiant. Durant aquest temps, coincidint amb els dies festius de Setmana Santa i amb una baixa mobilitat, els trens no s'aturaran en aquesta parada i la línia 2 quedarà partida en dues parts.

Així les coses, els combois circularan entre Paral·lel i La Pau, per una banda, i entre Artigues/Sant Adrià a Badalona Pompeu Fabra, de l'altra. Segons la companyia, aquests treballs són incompatibles amb la circulació dels combois. Abans de tornar a obrir l'estació el dimarts 23 a les 5 del matí, es faran proves ambientals per certificar que no hi ha contaminació a l'aire.

Retiraran uns 900 metres quadrats de planxes de fibrociment

L’actuació consistirà en la retirada controlada i segura, a càrrec d’una empresa acreditada, d’uns 900 metres quadrats de planxes de fibrociment —barreja de ciment i fibres d’amiant, que no es desprenen si no es manipulen o trossegen— de l’interior de la volta de l’estació de Verneda, així com els seus elements de fixació. Al seu lloc, es muntaran planxes de policarbonat als llocs on sigui necessari per canalitzar possibles filtracions. 

  

  

els usuaris poden fer servir la línia de bus H10 (Pl. Sants - Olímpic de Badalona)La Pau de la L2 i la L4, la L10 entre Gorg i La Sagrera, la línia de bus V33R1 de Rodalies entre Badalona i El Clot Aragó i la línia T5 del tramvia

TMB adquirirà 42 combois nous per reemplaçar els trens afectats

Aquesta no és la primera ni l'única mesura que TMB ha adoptat després que sortís a la llum l'escàndol de l'amiant. El passat mes de febrer es feia públic que l'empresa de transport comprarà més d'una quarantena de trens nous amb l'objectiu de substituir tots aquells combois que han estat afectats per l'amiant al llarg dels últims mesos, i que tants mals de cap els hi està ocasionant. Està previst que la companyia inverteixi al voltant de 450 milions d'euros en aquesta adquisició, un fet que suposarà la «compra més gran de la història», tal com ha explicat la presidenta de l'empresa Mercedes Vidal.


Comentaris

envia el comentari