Els Mossos alerten d'una nova estafa als clients de Caixabank

Es tracta d'un correu electrònic fals, suposadament de l'entitat bancària, que demana dades personals

Aquesta nova estafa consisteix a enviar un presumpte correu electrònic fent-se passar per Caixabank| caixabank

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una nova estafa als clients de Caixabank. Es tracta d'un altre cas de 'phishing', el mètode que els ciberdelinqüents utilitzen per enganyar i aconseguir informació personal de les seves víctimes, com contrasenyes o dades de targetes de crèdit i números de comptes bancaris. 

Volen obtenir les dades personals

Aquesta nova estafa consisteix a enviar un presumpte correu electrònic, fent-se passar per Caixabank, on s'informa d'un moviment irregular en el compte. En aquest correu, acompanyat del logotip oficial de l'entitat bancària, es demana que es cliqui un enllaç i s'introdueixin les dades de la targeta personal de la línia oberta, per tal de «confirmar la identitat». 

Els Mossos d'Esquadra han alertat els clients de Caixabank a través de les xarxes socials, afirmant que aquest correu és totalment fals i que es tracta d'un altre cas de 'phishing', en què «volen les teves credencials» . En aquest sentit, recomanen a la població anar molt amb compte a l'hora de donar dades personals o seguir enllaços de correus electrònics. 

Alerta per una estafa que simula una multa per excés de velocitat

Els Mossos d'Esquadra alerten també d'una nova onada d'estafes amb l'estratègia del radar. Els estafadors envien un correu electrònic, fent-se passar per Tràfic, per una suposada sanció per excés de velocitat al volant, evidentment falsa. Ho fan sota el nom de @DGTes i, si caus en la trampa i cliques per veure la imatge de la presumpta infracció, seràs víctima del frau. 

En accedir a la fotografia, es descarrega directament un arxiu que permetrà als cibernautes tenir accés a totes les teves dades, contrasenyes i clau, incloses les que utilitzes per a pagar amb targeta o les del teu compte bancari. Els Mossos recorden que les multes sempre arriben per correu certificat,mai per correu electrònic.  En tots aquests casos, l'enllaç que es facilita al correu no és el domini real de l'empresa. Per identificar-ho, es pot comparar l'adreça del correu electrònic amb la real de l'entitat.


Comentaris

envia el comentari