IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Nova estafa: utilitzen targetes de crèdit caducades per comprar online

Algunes plataformes assumeixen el risc de deixar fer compres amb una targeta bancària caducada

Els estafadors podrien fer servir la teva targeta de crèdit per comprar online, fins i tot, si està caducada i, a més, enviar els productes a l'adreça del titular per a després recollir-los, en principi sense que s'adoni d'aquesta estafa. I és que, segons explica Clark Howard, expert en consum del portal ‘Life Hacker’, les targetes bancàries afegides pels usuaris en qualsevol plataforma per a realitzar compres online poden veure's compromeses, fins i tot, si estan caducades.

L’estafador rastreja el paquet i el recull sense que te n’adonis

Si un comerciant té un acord amb un emissor de targetes i accepta arriscar-se, «pot donar-los llum verda per a utilitzar targetes que tècnicament no es consideren vàlides», explica Howard, afegint: «El sistema s’estableix sabent que pot haver-hi algun frau», i explicant que el risc que s'assumeix és molt petit comparat amb la quantitat d'ingressos que pot tenir una pàgina web en permetre compres de clients que no han actualitzat la seva informació de pagament. Així mateix, ha recalcat que les persones que participen en aquestes estafes per Internet «generalment saben quines companyies estan disposades a assumir el risc i quines no».

Una vegada l'estafador troba una targeta caducada que funciona, fa una comanda al nom del titular i va rastrejant cada pas del paquet i, quan arriba, l'estafador el recollirà. Aquest frau és similar a un conegut com 'brushing', pel qual un venedor online extern d'una plataforma compra els seus propis productes a través de comptes falsos, mentre els productes s'envien a una adreça real. Després, el venedor escriu una ressenya positiva sobre el seu article des del compte fals, però sota la marca de «compra verificada» i així millorar la seva classificació.

Per a evitar aquest tipus de fraus, els experts recomanen, com explica Howard, utilitzar una única targeta de crèdit per a realitzar tots els pagaments per Internet, ja que permet rastrejar més fàcilment les compres i qualsevol activitat sospitosa. També recomanen fer servir un programa que ofereixi números de targeta de crèdit d'un únic ús per cada cop que es faci una compra per Internet. Finalment, aconsellen col·locar una càmera a la porta de l'habitatge o en el lloc en el qual es deixin les comandes realitzades a través d'Internet per a ajudar les autoritats a capturar a lladres i estafadors.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari