YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La cara B de la vacuna contra la Covid: estafen avis catalans

S'aconsella ignorar les trucades o gravar-les per denunciar a la policia

Imatge d'arxiu d'un sanitari amb una vacuna
Una nova estafa relacionada amb la vacuna del coronavirus ha començat a sorgir en alguns punts d'Espanya | Salut

La vacunació ja ha arribat a Espanya i les comunitats autònomes han començat el seu procés per les residències d'ancians. Tant residents com treballadors han pogut obtenir l'esperada vacuna, que continuarà distribuint-se en diverses fases durant l'any 2021.

Tot i que encara no hi ha una data exacta per començar les fases, el govern espanyol sí que ha anunciat que la segona fase començarà a l'abril. Fins aquell mes seran les persones que viuen a les residències, els seus sanitaris i persones amb dependència greus i molt greus. 

La vacunació a domicili començarà a l'abril

Aquest matí la subdirectora general de Promoció de Salut del Govern i responsable del programa de vacunació contra la Covid-19 a Catalunya, Carmen Cabezas, ha anunciat que a partir del mes d'abril es començarà la vacunació a domicili per a aquelles persones amb grau tres de dependència. 

Tot i això, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha advertit que no tot són bones notícies. Amb la notícia de les vacunacions a domicilis han començat les primeres estafes. En aquest cas, i tal com ha explicat Sàmper en una entrevista al mitjà 'Via Lliure', ja s'ha rebut un primer avís d'intent d'estafa a Barcelona i és el primer intent a Catalunya.

L'estafa se centra en aquelles persones de la tercera edat que viuen soles a cases i pisos. Miquel Sàmper ha afirmat que uns presumptes sanitaris truquen a casa d'aquestes persones -normalment vulnerables- i els asseguren que en els pròxims dies aniran a casa seva per a administrar-los la vacuna. Es tracta d'una estratègia que utilitzen aquests estafadors per aprofitar la confiança de les persones vulnerables, entrar a casa seva i robar. 

Què fer en cas d'intentar ser estafat?

En aquesta situació s'aconsella ignorar la trucada o, en cas de voler denunciar-ho, gravar la conversa completa per entregar-la després a la policia. Així, es recorda que ara mateix només s'està vacunant a residències i sota cap cas s'ha començat la vacunació a domicili. 

Diversos punts d'Espanya han advertit que aquesta tècnica ja s'està utilitzant. Els primers casos es van donar a les illes Balears i Canàries, i aquest cap de setmana s'han detectat diversos casos de robatori a Jaén i Sevilla on s'ha utilitzat aquesta tècnica per accedir als domicilis. 


Comentaris

envia el comentari