L'Estat convoca un total de 33.793 places de funcionari

El BOE ha publicat l'oferta de feina pública pe a l'any 2019

El BOE ya ha publicado la oferta de empleo público para 2019
El BOE ha publicat l'oferta de feina pública per 2019 | Catalunya Diari

Bones notícies pels opositors. Avui s'ha fet pública, al Butlletí Oficial de l'Estat, la convocatòria de 33.793 places de funcionari per aquest 2019. Amb la publicació de l'oferta anual de feina pública, es volen cobrir nous llocs de feina en diferents departaments de l'Administració estatal però també per augmentar el nombre de treballadors fixos a Educació i Justícia.  

Un augment del 10% respecte a l'any passat

El Govern central ha augmentat en 2.949 les places ofertes respecte a l'any 2018. El ministeri de Funció Pública confirmava que s'ha produït un augment d'un 10%, sent l'oferta de feina pública més gran dels últims 11 anys. 

Els nous llocs de feina com a funcionari són un total de 28.539.  De manera desglossada, 20.781 s'emmarquen dins l'Administració General de l'Estat (AGE) mentre que 1.814 es destinaran a les Forces Armades i 5.561 a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. Al mes de febrer es van convocar també 383 places especials destinades a pal·liar els efectes del Brexit. 

A aquestes s'han de sumar els 5.254 llocs de feina destinats a estabilitzar el treball temporal. L'AGE acollirà 2.528 d'aquests treballadors, 2.237 treballaran a Justícia i 489 en l'àmbit educatiu.  

Una oferta basada en les necessitats reals de l'Administració

La intenció del Govern espanyol és que aquesta oferta serveixi per fer una millor planificació dels recursos humans de les administracions. L'objectiu és fer una distribució eficient per tots els nivells, reforçant sobre l'Administració Perifèrica que, amb 15.837, tindrà el 47% del total de les places. 

El Govern central ha convocat gairebé 34.000 places de funcionaris  | Catalunya Diari

 

L'executiu central ha impulsat un nou mètode de convocatòria de feina pública basat en la demanda real de recursos humans per part de totes les administracions. Per aquest motiu aquestes noves 34.000 places van ser negociades amb els principals sindicats de funcionaris. 

Volen rejovenir l'actual plantilla de treballadors públics

Un altre dels punts clau d'aquesta nova oferta de feina pública és que s'ha volgut tenir en compte la falta de renovació dins de la plantilla de 135.376 treballadors públics espanyols. Actualment, l'edat mitjana dels funcionaris a l'Estat és de 52 anys, molt superior a la resta de treballadors espanyols que se situa en 42,5 anys. 

Aquest procés d'envelliment s'ha disparat en els últims anys. El funcionariat públic ha passat de tenir uns 46 anys l'any 2004 a 49 vuit anys després. Aquesta tendència va continuar augmentant fins aquest 2019, on es va situar en els actuals 52 anys. 

En aquesta convocatòria, el Govern també ha eliminat l'impediment que d'accedir a una oferta de funcionari a totes aquelles persones diabètiques, celíaques, amb psoriasis o portadores del VIH.


Comentaris

envia el comentari