Els Estats Units tenen un pla contra els zombis

El Pla CONOP8888 és una estratègia creada per l’exèrcit en cas d’invasió zombi al país

Els zombis estan de moda. Llibres, sèries, pel·lícules… fins i tot els anomenats zombi walks gaudeixen d’una gran popularitat.

El mot zombi ve directament d’Haití, on la pràctica del vudú és molt estesa. En aquest país es diu que els bruixots i sacerdotesses són capaços de donar vida als morts  perquè siguin els seus esclaus.

Antropòlegs i etnòlegs han estudiat aquest fascinant fenomen, i alguns com Wade Davis van arribar a certes conclusions. Aquest botànic atribueix la capacitat d’esclavitzar gent viva a certes substàncies naturals.

La visió popular actual, però, atribueix en la majoria de casos els zombis a una infecció vírica. Però, podria ser això possible?

El pla CONOP8888

El 2014 va aparèixer una notícia que va impactar els àmbits més conspiranoics. Tres anys abans el Departament de Defensa dels Estats Units havia creat un document de prevenció per a un possible apocalipsi zombi.

La primera frase de l'informe deixava clares les intencions:  «Aquest document no és una broma». A partir d’aquí es realitza una anàlisi de possible formes i orígens dels zombis i, per descomptat, un pla d’acció de salvament.

 

El pla de xoc de salvament preveu ajudar fins i tot en països enemics dels Estats Units
El pla de xoc de salvament preveu ajudar fins i tot en països enemics dels Estats Units | Cedida

 

La idea del CONOP888és preservar «la santedat de la vida humana». Per a fer-ho, i davant d’una crisi tan gran, el document també estableix que els rescats i l’auxili també s’estendran a països que han estat tradicionalment enemics.

També crida l’atenció d’aquest pla estratègic la seva  tendència a l’ús d’armes nuclears, esmentades en més d’una ocasió. Un altre element alarmant és la confessió que les reserves alimentàries molt possiblement no arribarien als 28 dies.

Les probabilitats

El rerefons que cal analitzar és si seria possible un brot zombi. La ficció ha jugat sobretot amb malalties com la ràbia, però hi ha altres candidates. La malaltia de les vaques boges, o les síndromes d’Amok o de Cotard serien bones opcions.

Per descomptat amb l’aparició d’aquest informe els conspiranoics han deixat anar les seves teories. Una de les més promogudes assegura que els Estats Units tenen por que una de les armes biològiques que estan creant es filtri fora dels ambients controlats.

 

Tot i que és molt complicat, alguns metges diuen que la mutació d'algunes malalties podria tindre efectes semblants a la zombificació
Alguns metges diuen que la mutació d'algunes malalties podria tindre efectes semblants a la zombificació | Cedida

 

Però la teoria que té més força és sens dubte la del col·lapse i les revoltes. Tant conspiranoics com militars apunten que el país nord-americà s’està preparant per a un col·lapse global.

Les causes del desastre podrien ser moltes, però les possibles conseqüències són totes igual de negatives. Mort de gran part de la població, supervivència extrema i revoltes. Per això molts teòrics diuen que els zombis són en realitat una metàfora de les poblacions que quedarien més malparades.

 

La teoria del col·lapse global és la més estesa per a justificar el CONOP8888
La teoria del col·lapse global és la més estesa per a justificar el CONOP8888 | Cedida

 

Potser el que ens hem de plantejar és que els Estats Units simplement estan sent sobreprotectors. És cert que un país de tan alt poder militar no fa les coses perquè sí, però  segons el Pentàgon ens trobem davant una simple eina de formació. Esperem no esbrinar-ho mai, perquè això voldria dir que els zombis són aquí.