Tarragona hauria estat una zona de criança i creixement del tauró gegant 'megalodon', segons es conclou en un estudi que ha fet un equip de paleontòlegs de l'Institut Cavanilles de la Universitat de València (UV). L'estudi, publicat a la revista 'Biology Letters', s'ha fet a partir de l'anàlisi d'una col·lecció de dents de 'megalodon' que hi ha al Museu del Cau del Tauró, situat a l'Arboç.
Els paleontòlegs conclouen que l'àrea d'on es van extreure les dents hauria estat una badia d'aigües càlides que aquesta espècie prehistòrica hauria fet servir com a zona de criança i creixement pels exemplars juvenils, en un ambient protegit i ric en recursos alimentaris. L'estudi també compara les diferents zones de criança del 'megalodon' que es coneixien fins ara, situades a Amèrica de Nord i del Sud, amb la de Tarragona.
Les causes de la seva extinció
El treball també apunta que les causes de l'extinció d'aquest tauró —que és el peix carnívor més gros de la història de la Terra— podrien estar relacionades amb la desaparició de moltes zones costaneres de poca profunditat. Es calcula que el 'megalodon' podia mesurar entre quinze i vint metres, i l'anàlisi de dents i vèrtebres trobades a llocs com el Carib suggereixen que seria un parent estret de l'actual tauró blanc.