El 20% dels catalans són infidels a les seves parelles, segons un estudi

Tot i això, els catalans creuen en l'amor i fins a un 51% afirma que pot durar tota la vida amb la seva parella

Un 36% dels catalans creu que la seva parella mai li ha estat infidel | CatalunyaDiari.cat
 

A dos dies de Sant Valentí, ‘Groupon’ ha donat els resultats d’una nova enquesta on es tracta un tema clau en el món de la vida en parella: la fidelitat. L’estudi pretén analitzar com es comporten els catalans davant d’aquesta situació i com es gestionen les relacions. Així doncs, segons els resultats obtinguts, un 20% dels catalans reconeix haver estat infidel a la seva parella. D'altra banda, un 36% creu que mai li han fet el salt i un 33,50% reconeix haver estat víctimes d’una infidelitat per part de la seva parella.

L’estudi però va més enllà i planteja una de les grans qüestions un cop es descobreix aquesta traïció: perdonar la parella o bé posar fi a la relació. Segons informa ‘Crónica Global’, els catalans ho tenen clar i un 53% assegura que no perdonarien una infidelitat, un percentatge que baixa fins a un 52% en el cas dels homes. Per tant, les banyes acaben comportant, en la majoria dels casos la fi de la relació i és aquí on entren en joc els ‘exs’ i, com els gestionen els catalans.

El 83% dels enquestats assenyalen que mai tornarien amb la seva exparella. Un percentatge que puja en el cas de les dones fins al 85% mentre que en el cas dels homes baixa al 79%. A tot això... què n’opinen els enquestats sobre mantenir una relació d’amistat amb una exparella? Un 33,50% dels catalans no creu que sigui possible mantenir una amistat amb un ‘ex’.

Un 13% dels catalans ha trobat la seva parella gràcies a les aplicacions de cites o Internet | EFE

Com es coneixen les parelles?

Un 21,50% assegura que ha trobat la seva actual parella gràcies al seu entorn d’amics mentre que un 15% la va trobar de forma casual. D’altra banda, fins a un 13% explica que va acabar tenint sort amb les aplicacions de cites o per Internet. Un altre tema fonamental és la durada de les relacions, els catalans creuen en l’amor i és que un 41% d’ells creuen que duraran més de 10 anys amb la seva parella i fins a un 51% afirma que pot durar-hi tota la vida.

Potser és per això que el 61% confirma que la seva relació més llarga ha superat els 5 anys. Encara que, aquestes no són les relacions més comunes, el 38% dels catalans admet haver tingut només dues relacions estables i un 24% asseguren haver-ne tingut només una.

Però la vida amb parella no sempre té un final feliç i malgrat que tallar amb la parella és una decisió difícil de prendre, el 52% dels enquestats prefereixen tenir la iniciativa de fer-ho. No obstant això, un 36% prefereix deixar passar el temps i esperar com evoluciona la situació. I, un cop finalitzada la relació, quant de temps es deixa entre una parella i una altra? Doncs el 24% es pren un descans d’entre 6 mesos i 1 any mentre que un 21% troba parella entre 1 i 6 mesos després de posar punt final a una relació.


Comentaris

envia el comentari