Un estudi revela que el coronavirus infecta pràcticament tots els òrgans del cos humà

La Covid-19 també afecta a les cèl·lules dels cervell, el cor i els ronyons

Dos metges atenent un pacient de coronavirus a l'hospital trueta, 18/04/2020
El coronavirus infecta a diversos òrgans del cos humà | CatalunyaDiari.cat

A mesura que avancen les setmanes es descobreixen novetats respecte al coronavirus, una malaltia infecciosa de la qual encara ara es coneixen ben poques coses. Un estudi, realitzat pels metges de l'Hospital Universitari d'Hamburg-Eppendorf, a Alemanya, i publicat a la revista 'The New England Journal of Medicine' conclou que la Covid-19 és una malaltia multiorgànica.

Això vol dir que no només infecta les cèl·lules de la faringe i els pulmons sinó també les del cor, el fetge, els ronyons el cervell i la sang. 

La investigació s’ha dut a terme gràcies a l’anàlisi de l’autòpsia de 27 pacients morts a Alemanya. L’estudi dels cadàvers permet analitzar amb detall els teixits danyats a causa del virus a diferència dels pacients hospitalitzats. Els resultats indiquen quan el coronavirus afecta a tots els òrgans, no només és per una reacció excessiva del sistema immunitari sinó que també pels danys directes que causa el virus als òrgans vitals.

 

Els antivirals poden millorar el tractament dels pacients

Una de les principals conclusions que es pot extreure de l’estudi és que els antivirals poden millorar el tractament dels pacients que pateixen complicacions greus. Una nova dada a tenir en compte per tal d’avançar en l’estudi de la Covid-19 i en l’objectiu de trobar una vacuna. Des de la seva detecció, la Covid-19 ha mostrat tota mena de símptomes en els seus pacients, fet que suposa una autèntica complicació pels metges.

Els metges que han realitzat l'estudi han trobat restes del virus en set òrgans diferents dels morts. Concretament, han detectat coronavirus en els pulmons de tots els pacients i en un 80% a la faringe i en un 77% al cor i el fetge.  Segueixen els ronyons amb un 62% i en una menor mesura el cervell (38%) i la sang (36%). De fet, en tots els òrgans on s’ha buscat el virus s’ha acabat trobant.

Segons els investigadors, l’estudi aporta «una explicació potencial dels senyals clínics de lesió renal que es registren amb freqüència en pacients amb Covid-19, inclòs en pacients que no es troben en estat crític», en referència que un alt percentatge dels ingressats a l’UCI necessiten diàlisi.


Comentaris

envia el comentari