Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

L'Ajuntament de Tarragona millora en transparència, segons un estudi de la UAB

L'informe assenyala mancances en la informació pública sobre els càrrecs de confiança o les subvencions atorgades

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Tarragona, a la plaça de la Font | Miguel Cabrerizo

 

L'Ajuntament de Tarragona ha millorat notablement en transparència i qualitat de la comunicació pública aquest 2019, segons un estudi anual de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El centre ha publicat les dades actualitzades del Mapa Infoparticipa, que valora el compliment d'una sèrie de barems bàsics en matèria de transparència en diversos ajuntaments catalans,  i el consistori de Tarragona ha obtingut una valoració positiva en més del 80%. El 2017, la puntuació total que va rebre era del 67%.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

El Mapa Infoparticipa avalua el compliment —o no— d'un total de 52 elements indicadors  de transparència. La majoria fan referència a informació sobre els càrrecs públics, la gestió dels recursos municipals, subvencions, contractacions i sous, o les eines de participació ciutadana. D'aquests 52 punts a examen, l'Ajuntament de Tarragona ha superat satisfactòriament 43, és a dir, gairebé un 83% de l'estudi. Són vuit més dels que es van superar l'any anterior.

Informació sobre els càrrecs de confiança o les subvencions, les assignatures pendents

La millora de puntuació aquest 2019 es deu a la publicació de dades com l'agenda pública de tots els membres de la corporació, la informació actualitzada sobre l'execució trimestral del pressupost, o les retribucions econòmiques dels càrrecs electes. No obstant això,  l'estudi també assenyala mancances de pes entre el 20% de punts on l'Ajuntament tarragoní no passa la prova.

«Es publica el llistat i les retribucions dels directius i dels càrrecs de confiança, les seves funcions i el seu currículum?». «Es publiquen les subvencions atorgades, les respectives convocatòries i resolucions?». En aquestes dues qüestions concretes, la conclusió sobre el consistori de Tarragona és negativa, i queden com a algunes de les grans assignatures pendents.

Des de la plaça de la Font, han fet una valoració positiva de l'estudi de la UAB, on destaquen que «s'ha millorat en més de quinze punts el resultat del 2018» i que aquesta nova puntuació «és el resultat de l'esforç realitzat des de la Conselleria de Transparència i Bon Govern durant el darrer any».

També et pot interessar