Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

La URV promou un estudi pioner sobre obesitat infantil a les escoles de Riudoms

L'anàlisi durarà 10 anys i vol identificar els factors de risc que causen el trastorn

Imatge d'arxiu de la façana del rectorat de la URV | Agències

La unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV), de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, iniciarà pròximament  un estudi pioner per identificar els factors de risc que poden ser l'origen de molts casos d'obesitat infantil. Per a poder-ho tirar endavant, analitzarà durant deu anys diversos voluntaris de les escoles Beat Bonaventura Gran i Cavaller Arnau de Palomar de Riudoms, que seran les bases de l'estudi.

[predef]enquesta-tarragona-ciutat-243[/predef]

La recerca vol aconseguir dades i patrons necessaris per entendre com es generen els casos d'obesitat i sobrepès infantils, per tal de generar possibles actuacions i solucions al trastorn. També pretén posar sobre la taula la realitat dels estils de vida i hàbits alimentaris dels participants, gràcies a la llarga durada de la mostra, per tal de trobar la manera de controlar i prevenir aquests casos en els més petits. L'estudi analitzarà anualment nens i nenes que començaran la mostra amb edats entre 3 i 6 anys,  i els controls duraran una dècada.

«Catalunya té una de les freqüències de sobrepès més elevades d'Europa»

L'estudi respon a la preocupació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que va determinar l'obesitat i el sobrepès com una de les grans prioritats en el darrer Pla d'Acció Mundial per a la Prevenció i el Control de Malalties Cròniques. L'Ajuntament de Riudoms ha recordat que «Catalunya i la resta d'Espanya tenen una de les freqüències més elevades de sobrepès d'Europa», fet que ha motivat la complexitat de l'estudi que la Rovira i Virgili té previst iniciar amb el suport dels dos centres educatius del Baix Camp. La recerca anirà a càrrec de la doctora Nancy Babio i el professor Jordi Salas.

També et pot interessar