Marc Conca i Sergi Llussà, el primer, estudiant d'Enginyeria Mecànica a la Universitat Rovira i Virgili i el segon, estudiant de l'Escola Salesiana de Sarrià, a Barcelona, emprendran l'aventura de participar, al febrer del 2019, al ral·li UniRaid del Marroc.
Aquesta cursa, però, no és com la resta, i només hi poden participar estudiants d'entre 18 i 28 anys. L'objectiu, alhora, no és arribar el primer, sinó fer camí i donar el màxim de material escolar, esportiu i roba als pobles del desert del Marroc, on es disputa la cursa.
Secogear Motosport, l'equip
Ja fa temps que al Marc Conca li cridava l'atenció el fet de córrer en un ral·li, després que un amic li narrés la seva experiència Ara, juntament amb en Sergi Llussà, formaran l'equip Secogear Motosport.
Els dos participants es troben buscant finançament d'empreses per adequar el cotxe a les exigències de l'UniRaid. De fet, han aconseguit el suport d'onze empreses que els subvencionaran, però el seu objectiu final és aconseguir-ne una vintena.
L'aventura, per la seva part, suposa un pressupost d'uns 4.000 euros, que inclou la inscripció a la cursa, el material, la compra del cotxe i tot el que comporta, én definitiva, el pagament de l'assegurança, les peces de recanvi, la gasolina i els peatges.
És per tot això que la cerca patrocinadors és feina indispensable dels dos estudiants i, més encara, sabent que és requisit imprescindible participar en el ral·li amb un turisme major de vint anys. En aquest cas, el vehicle que faran servir Conca i Llussà és un Seat Ibiza del 1992, que ara estan modificant perquè sigui capaç de recórrer l'Atlas, el desert d'Erg Chebbi i tornar a Reus.
«El nostre objectiu no és guanyar, sinó ser solidaris»
Conca afirma que «el nostre objectiu no és pas guanyar, sinó ser solidaris i repartir trenta quilos de material als pobles del desert. Des de l'organització ens vigilen a través d'una aplicació i saben quant de material repartim, els quilòmetres que recorrem i a la velocitat que ho fem. Tot això és el que valoren i el guanyador no és qui arriba primer a la meta».
La preparació física i mental són claus
Marc Conca i Sergi Llussà són conscients que la preparació física i mental són claus en els preparatius, perquè experimentaran algunes de les novetats de la pròxima edició de la cursa, com per exemple una etapa nocturna.
En una altra etapa, passaran de trepitjar neu a més de dos mil metres d'altura a lluitar per no enfonsar les rodes a la sorra del desert. Si més no, «sabem que serà una aventura difícil, perquè descansarem poc, no dormirem bé i haurem de conduir més de tretze hores diàries, però sabent això, a partir del setembre intentarem anar al gimnàs i tenir una rutina física per suportar les condicions de la cursa», apunta Conca.
Aquesta serà la vuitena edició del ral·li universitari UniRaid, que comptarà amb vuit etapes que els participants hauran de fer sense l'ajuda de cap GPS ni cap dispositiu electrònic, tan sols amb un llibre de ruta, un mapa i una brúixola. Se sortirà des de Tànger el 23 de febrer de 2019, i els cotxes creuaran el Marroc per tornar al punt de sortida, passant per l'Atles i el desert d'Erg Chebbi.