Els estudiants convoquen vaga el 9 de maig per les taxes universitàries

Dos grups d'estudiants han tallat, a primera hora del matí, la Diagonal i la Ronda Literal per preparar la vaga del 9-M

Els estudiants han tallat la Ronda Litoral en motiu de la vaga convocada dijous 9 de maig
Els estudiants han tallat la Ronda Litoral amb motiu de la vaga convocada dijous 9 de maig | Twitter (@SEPC_nacional)

Cap a tres quarts de nou del matí, dos grups d'estudiants universitaris han tallat la Diagonal i la Ronda Litoral de Barcelona per «escalfar motors» per la vaga del moviment estudiantil prevista per aquest dijous, 9 de maig. Amb el lema, «Les estudiants amb la gratuïtat. Recuperem la universitat» i l'encesa de bengales de colors, els estudiants han impedit la circulació de vehicles durant mitja hora aproximadament. La circulació s'ha restablert sense més incidències.

Aquesta ha estat una acció per començar a difondre la reivindicació de la rebaixa de taxes universitàries que portaran al carrer el 9-M en una convocatòria d'aturada als campus universitaris i també als instituts públics. La vaga anirà acompanyada d'una manifestació a Barcelona.

Els estudiants han tallat la Diagonal per preparar la vaga del pròxim dijous
Els estudiants han tallat la Diagonal per preparar la vaga del pròxim dijous | Twitter (@SEPC_Diagonal)

 

Una rebaixa de les taxes universitàries

La protesta reclama l'aplicació d'una rebaixa dels preus públics del 30%, seguint les mocions parlamentàries que insten el Govern en aquesta direcció, i ha estat impulsada pels sindicats i per la ILP Universitats que recull signatures per portar al Parlament una proposta de llei que reguli per llei aquesta rebaixa de taxes. La portaveu de la ILP Universitats, Berta Satica, ha assenyalat que «Barcelona ha de ser l'epicentre de la protesta per demostrar al Parlament que no pot obviar la rebaixa de preus»

Es preveu que les manifestacions del dijous puguin afectar la circulació de vehicles a la zona Universitària
Es preveu que les manifestacions del dijous puguin afectar la circulació de vehicles a la Zona Universitària | Twitter (@SEPC_Poblenou)

 

Amb el lema «Recuperem la universitat», els sindicats han convocat una manifestació a Barcelona a les 12.00 hores per tal d'omplir la plaça de la Universitat. És per això que des de primera hora del matí s'han convocat diverses accions a la Zona Universitària. Totes aquestes accions podrien afectar la circulació dels vehicles en aquella zona.

Els sindicats han organitzat un «passafacultats» a la Zona Universitària que començarà a les 8.30 hores per tal que els estudiants es vagin concentrant a les diverses facultats i iniciar una marxa a les 10.30 hores al Palau Reial fins a les 12.00 hores que és quan se celebrarà la manifestació unitària. 


Comentaris

envia el comentari