Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un tren de Rodalies de Renfe

Adif tallarà el tram ferroviari entre Castellbisbal i Martorell aquest estiu

Les obres estan emmarcades dins la construcció del tercer fil del Corredor Mediterrani

La presidenta d'Adif, Isabel Pardo de Vera, ha anunciat aquest dimarts que estudia tallar de manera parcial el tram ferroviari entre Castellbisbal i Martorell —Barcelona— durant aquest estiu per encarar les obres que permetran instal·lar el tercer fil del Corredor Mediterrani.

Ho ha dit en una atenció als mitjans aquest dimarts en l''Encuentro Corredor Ferroviario del Mediterráneo', organitzat per 'Expansión' i amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), el Port de Barcelona i el Port de Tarragona.

Circulen de mitjana 1.500 trens setmanals

Durant les obres, preveuen anar alternant el tall d'una via de les dues que transcorren per aquest tram, pel qual circulen de mitjana 1.500 trens setmanals, encara que també contemplen tallar les dues durant algun període.

Pardo de Vera ha defensat que estan treballant per programar aquest tall en «períodes de mínima intensitat de trànsit» per minimitzar les afectacions que tindrà en els usuaris de l'R4 de Rodalies i els operadors logístics, i ha assenyalat que, si no s'acaba aquest estiu, continuarà durant el període següent.

Ha raonat que s'ha de fer de manera intermitent i cenyida en el temps per no perdre les mercaderies que circulen per aquest tram: «Si tallem durant molt de temps una línia per la qual circulen mercaderies, correm el risc de perdre aquests trànsits».

És una obra que comporta grans complicacions

Pardo de Vera ha remarcat que es tracta d'«una de les obres més complicades» que està fent Adif i que s'està acabant de tancar el pla de treballs amb el consens dels diferents operadors implicats.

Ha indicat que aquest pla de treballs ha d'estar «perfecte» i amb els temps molt definits, i que comporta un gran nombre d'expedients, com els de subministraments de materials, aparells de vies, travesseres i màquines.