Europa es posa seriosa: Espanya sencera ja és «zona de risc» i fins i tot es prohibeixen viatges

Els que viatgin a aquestes zones hauran de guardar 14 dies de quarantena i sotmetre a una prova PCR de forma obligatòria

Angela Merkel durant una roda de premsa
Espanya s'ha convertit en «zona de risc» a conseqüència dels brots de coronavirus | GTRES

Alemanya i Bèlgica han endurit aquest divendres, 14 d'agost, les mesures imposades en els seus països sobre els viatgers que visitin Espanya aquest estiu. Bèlgica ha prohibit els viatges no essencials a les províncies espanyoles de Sòria i Biscaia. Els turistes que tornin d'aquestes províncies s'hauran de sotmetre a una quarantena de 14 dies i a un test de coronavirus, segons les últimes recomanacions de viatge del Ministeri d'Afers Exteriors belga.

A més, s'afegeix a Cantàbria, Alacant, Àlaba, Guipúscoa, Burgos, Salamanca, Segòvia, Valladolid, Ciudad Real, Toledo, Còrdova, Màlaga i Melilla a la seva llista de les regions per a les quals recomana fer-se una prova PCR i romandre aïllat durant dos setmanes, encara que no és obligatori. Sòria i Biscaia s'uneixen així a la llista vermella a les regions d'Aragó i Navarra, les províncies de Barcelona i Lleida i les localitats d'Aranda de Duero (Burgos), Íscar i Pedrajas de San Esteban (Valladolid).

Tarragona i Girona, a la llista taronja de Bèlgica

Per la seva banda, en la llista taronja ja figuraven les comunitats autònomes de Madrid, País Basc, la Rioja, Múrcia i Illes Balears, així com les províncies de Girona, Tarragona, Guadalajara, Castelló, València i Almeria. El sistema belga per ordenar els viatges, ai des de l'estranger durant la crisi sanitària, consisteix en un codi de colors gestionat des del Ministeri d'Exteriors.

Es prohibeixen els viatges no essencials a les zones vermelles, mentre que els viatgers que procedeixin d'aquestes àrees s'han de fer un test PCR i aïllar-se durant catorze dies a la seva arribada a país. Aquestes obligacions es converteixen en recomanacions per als territoris a la zona taronja, mentre que aquells en la zona verda no requereixen cap acció més enllà de les precaucions habituals.

Alemanya s'amplia a tot Espanya, inclosa Balears, la consideració de zona de risc

Per la seva banda, les autoritats d'Alemanya han conclòs que tot Espanya, incloses les Illes Balears, amb l'única excepció de les Illes Canàries, és una «zona de risc» per contagis de la nova coronavirus, de manera que els que tornin s'han de sotmetre a una prova i podrien quedar subjectes a quarantena, en funció del que decideixin els governs regionals.

La portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors d'Alemanya, Maria Adebahr, ja havia avançat aquest divendres en roda de premsa que l'executiu d'Angela Merkel estava estudiant emetre una recomanació de no viatjar a Balears a causa de l'augment de casos de Covid-19. Fonts del Govern han assegurat que les Illes, popular destí turístic per als alemanys, passaran a ser una zona de risc, de la mateixa manera que la resta de zones d'Espanya que encara no havien estat incloses en aquesta llista. Per ara només hi havia Madrid, País Basc, Aragó, Catalunya i Navarra.


Comentaris

envia el comentari