Eva Mata és la nova delegada de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona.

Eva Mata: «Buscarem impulsar un acord de custòdia per les Madrigueres»

La vendrellenca detalla algunes de les prioritats de l'àrea de Medi Ambient de la Diputació

Eva Mata (el Vendrell, 1974) ha estat nomenada recentment com a delegada de Medi Ambient, Salut Pública i Serveis Municipals a la Diputació de Tarragona, on també és la vicepresidenta quarta. La regidora d’ERC-Som Poble a l’Ajuntament del Vendrell ha explicat a BaixPenedesDiari alguns dels projectes prioritaris que preveu dur a terme aquesta legislatura.

Acord de custòdia per les Madrigueres

Un dels principals fa referència als acords de custòdia per protegir i gestionar d’una manera adequada diferents indrets naturals o que tenen una singularitat especial. Un d’ells s’impulsaria a l’espai natural de les Madrigueres, a la platja de Sant Salvador del Vendrell. «És un acord que s’ha de prendre entre diferents administracions, com la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments, amb el compromís de donar el valor que es mereixen alguns espais delicats del territori», explica Mata.

L’objectiu de la delegada republicana és que en aquest acord també hi hagi «entitats del territori, que puguin participar en les reunions i en la presa de decisions». L’acord de custòdia de les Madrigueres no se centraria només en aquest espai, sinó que també inclouria la reserva marina de Masia Blanca i el Fondo del Mata, i podria aportar una bona dotació econòmica per millorar aquests espais.

 

Prevenció dels incendis forestals

Altres actuacions que afectarien el Baix Penedès serien la creació d’un camí de ronda pel litoral del Vendrell, una proposta que en el seu moment ja van fer el grup municipal d’ERC del Vendrell i la Xarxa Vendrellenca, o el pla de prevenció d’incendis forestals, sobretot en zones que estan pròximes a urbanitzacions. Aquí també hi entra la gestió de les zones boscoses, fent una neteja del sota bosc a través de plans d’ocupació. Aquesta seria una actuació beneficiosa per municipis com el Montmell, que són els que tenen una massa forestal més important a la comarca.

Supervisió del PAES

Eva Mata també apunta que durant aquest mandat la Diputació també començarà a supervisar si els consistoris han fet actuacions per avançar en els objectius marcats al PAES, per adaptar-se al canvi climàtic i fer passos cap a l’ús d’energies sostenibles. «Els ajuntaments de la comarca han fet avenços en temes com l’enllumenat públic, però la recollida de residus segueix sent un tema pendent», afirma la nova delegada de Medi Ambient.