Com evitar ser multat per un radar camuflat en l'operació tornada d'agost

Els controls de velocitat policials augmenten en aquests dies de més trànsit a les carreteres a causa del retorn a les ciutats després de les vacances
Els radars camuflats acostumen a posar-se en aquest tipus de lloc | CatalunyaDiari.cat

 

La policia acostuma a aprofitar l’operació tornada de les vacances d’estiu per augmentar els controls de velocitat. És per això, que els conductors han d’anar a l’aguait per evitar ser enxampats cometent alguna infracció.

 

Tothom coneix algú que ha hagut de pagar una multa per circular a més de la velocitat de la permesa. Molts cops, els afectats no detecten el radar fins que reben la notificació a casa del fet que han estat sancionats per un excés de velocitat.  

 

Els radars són un autèntic malson per als conductors. N’existeixen de dos tipus: els fixos que estan senyalitzats a les carreteres o els mòbils que no tenen una situació exacta. Aquests últims poden ser de trípode, estar camuflats a ponts o plantes o ser de pistola. Aquests, faciliten molt la feina a la policia i, en canvi, són gairebé indetectables per als conductors. 

 

Un dels dispositius Velolaser instal·lats a la carretera | Cedida

Radars en cotxes camuflats

Un altre tipus de radar mòbil són els que van camuflats en cotxes, els quals s’aparquen als marges de les carreteres. Això fa que sigui difícil saber si un cotxe aparcat et pot haver multat per anar massa ràpid. És per això que, encara que el que s’ha de fer és respectar les normes de seguretat viària i conduir amb precaució, és recomanable saber com són aquests vehicles.  

 

Quines marques de cotxes hem de vigilar

El primer que s’ha de saber és quina classe de vehicles acostumen a utilitzar els cossos policials per situar un radar camuflat. Segons explicava La Sexta, normalment són cotxes del model Citroen C5 o vehicles SUV com el Nissan Qashqai, el Peugeot 508 o el Seat Exeo. Normalment, solen ser de colors no molt llampants com gris, negre, verd o blau fosc.  

 

Els cotxes que porten radars se situen a prop de les carreteres | Arxiu

On se situen aquests vehicles

La majoria de vegades, els cossos policials aparquen els vehicles, de les característiques abans comentades, de manera paral·lela a les carreteres, no massa lluny de les mateixes. Tot i això, cal desconfiar si es detecta un cotxe d’aquest tipus aturat i amagat en una més zona apartada.  

 

Algunes vegades, aquests tipus de cotxes es poden detectar fàcilment perquè tenen alguns símbols o lletres característiques, però habitualment passen per un cotxe normal com qualsevol altre. Si quan circulem per una carretera, ens trobem amb un vehicle net, quasi nou, que té alguna antena estranya i els vidres foscos, podem sospitar clarament que allà hi ha un radar camuflat.