Coronavirus

L'excap de l'MI6 revela el possible origen del coronavirus

El cep mortal es va inserir en el coronavirus, segons un estudi

El polèmic testimoni de Richard Dearlove, excap de l'MI6, el  Servei d'Intel·ligència Secret del Regne Unit, assenyala l'origen del coronavirus. Aquest exalt càrrec ha declarat que el Sars-COV-2 va ser creat per científics d'un laboratori xinès de Wuhan i que va acabar escapant per accident.

Dearlove ha revelat a 'The Telegraph' una valuosa informació que recull un document reservat a què ha accedit. El suposat accident va succeir a l'Institut de Virologia de la ciutat xinesa i Dearlove creu que el cep mortal del virus no es va formar de manera natural i que en la seva seqüència genètica es pot veure la participació de científics.

La seqüència genètica de virus va ser alterada

L'exdirector de l'MI6 entre 1999 i 2004 recolza la seva teoria en les revelacions d'aquest article científic noruec-britànic a què va tenir accés. Aquest estudi recull que la seqüència genètica de virus va ser alterada. Els artífexs d'aquest treball, el professor Angus Dalgleish de l'Hospital St George's de la Universitat de Londres i el viròleg noruec Birger Sorensen, asseguren que van trobar els elements clau del virus inserits en el coronavirus.

Personal sanitari estudiant el coronavirus a Wuhan
Importants científics noruecs creuen que el coronavirus podria haver escapat d'algun ratpenat | Catalunya Diari

L'estudi suggereix que el virus està «notablement ben adaptat per a la coexistència humana» i apunta que podria ser el resultat d'un experiment de laboratori per produir «virus d'alta potència». Tant Dearlove com els científics noruecs pensen que mentre els científics xinesos realitzaven experiments, la Covid-19 va poder haver escapat d'algun ratpenat a què estaven manipulant.

A més, Dearlove confessa que «he llegit aquest document moltes vegades i està secundat per dos importants científics», declara l'exalt càrrec de l'MI6. En cas de demostrar finalment aquests termes,  la Xina quedaria molt tocada, ja que sempre ha negat qualsevol teoria d'aquest tipus.