Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
L'intendent Jaume Morón conversant amb el seu advocat abans de començar el judici a l'Audiència de Tarragona.

Morón nega frenar la investigació sobre els policies de Vila-seca: «Si van fer-ho, tant de bo els condemnin»

L'excap dels Mossos al Tarragonès afirma que el volien destituir i que la caporal el va assenyalar «per supervivència»

L'intendent Jaume Morón conversant amb el seu advocat abans de començar el judici a l'Audiència de Tarragona.
L'intendent Jaume Morón conversant amb el seu advocat abans de començar el judici a l'Audiència de Tarragona. | acn

L'excap dels Mossos al Tarragonès, l'intendent Jaume Morón, ha negat que intentés evitar la investigació sobre els dos policies locals de Vila-seca que presumptament van apallissar un jove el 2013. «Si van fer-ho, tant de bo els condemnin. Mai he tingut interès en paralitzar cap investigació, va en contra del meu ADN», ha declarat en el judici que es fa a l'Audiència de Tarragona. L'intendent ha insistit que sempre ha actuat correctament i que, al seu parer,  tot plegat respon a la intenció dels caps de la regió policial —el cap Jaume Giné i el sotscap Rafel Comes— de destituir-lo. Morón també ha dit que la caporal que va començar a investigar els fets mai no li va parlar de cap confident, sinó de «rumors».

En aquest sentit, l'excap del Tarragonès ha dit que «mai de la vida» va exigir a la caporal que li revelés la identitat d'aquest suposat confident perquè no tenia constància de la seva existència. A més, ha assegurat que si la caporal li hagués traslladat sospites sobre els agents li hagués dit que ho posessin tot en mans del jutjat perquè fos el jutge qui decidís com procedir.

L'intendent també ha afirmat que, per «inexperiència», la caporal va cometre algun «error determinant» per a la investigació que va posar en preavís als agents de Vila-seca sospitosos. A més, ha dit que no entén per què es va fer sentir menystinguda quan va designar com a instructor del cas al cap de la Unitat d'Investigació, el sergent Cunillera, ja que en casos complexos se sol procedir així.

Morón també ha apuntat que un dels motius que va donar a la caporal és que ella vivia a Vila-seca i podia tenir «problemes» al poble si seguia instruint el cas. «La meva obligació és garantir la seguretat dels policies que treballen amb mi», ha defensat Morón. Tot i això, l'intendent ha negat en diverses ocasions que prohibís a la caporal seguir investigant els fets.

Afirma que el volien destituir i que la caporal el va assenyalar «per supervivència»

D'altra banda, l'intendent ha afirmat que els seus caps «anaven bojos» per destituir-lo i que tenia por que «manipulessin» a la caporal. Segons Morón, el 2015 la caporal va dir «per supervivència» a l'aleshores sotscap Rafel Comes que no s'havia investigat bé. «Es devia sentir pressionada o qüestionada per com va iniciar la investigació i la seva taula de salvació devia ser dir-li que jo li havia dit que no investigués», ha declarat.

En aquesta línia, Morón ha insistit que l'informe que l'ara comissari Rafel Comes va lliurar a la Divisió d'Afers Interns «no tenia sentit». Morón, que actualment és el cap de l'ABP Baix Camp - Priorat, també ha declarat que ell no ha fet mai tasques d'investigació i que no va supervisar l'atestat instruït pel sergent Cunillera on, segons la fiscalia, es van ometre dades clau perquè el jutjat acabés arxivant el cas.

A l'espera de la declaració del sergent Xavier Cunillera i de la presentació dels informes de les parts, l'intendent Jaume Morón i el propi Cunillera s'enfronten a 5 anys de presó, 7 d'inhabilitació i 7.200 euros de multa per suposada omissió del deure de perseguir delictes i falsedat documental.

També et pot interessar