YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L’última excepció a bars i restaurants de Catalunya: els festius podran ampliar les taules a sis persones

Excepcionalment, en els serveis corresponents als àpats dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2020 i 1, 5 i 6 de gener de 2021 el nombre màxim de comensals s'estableix en 6 persones

Imatge de la terrassa d'un bar a la plaça Verdaguer de Tarragona
Els bars i restaurants podran atendre sis persones a la mateixa taula durant els dies festius | CatalunyaDiari

Catalunya s’ha llevat aquest dilluns amb molts bars tancats. Per uns una condemna i per altres una oportunitat, molts restaurants i bars han vist avui com havien d’abaixar la persiana a les 09.30 hores del matí, i a les 15.30 de la tarda. Servei de d’esmorzar i servei de dinar. Aquesta és la concessió que el Govern els ha fet per mirar de frenar l’auge de casos de coronavirus a Catalunya en aquest període nadalenc.

Però no és l’única concessió. El Govern aixeca una de les prohibicions sobre la marxa per a bars i restaurats i permetrà que en els serveis corresponents als àpats dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2020; i de l’1, el 5 i el 6 de gener de 2021 el nombre màxim de comensals s'estableixi en 6 persones.

«Es limita a 4 el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. Excepcionalment, en els serveis corresponents als àpats dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2020 i 1, 5 i 6 de gener de 2021 el nombre màxim de comensals s'estableix en 6 persones, llevat que siguin convivents, sempre que pertanyin com a màxim a 2 bombolles de convivència», diu la norma.

 

Jornada atípica en bars i restaurants

De fet, en molts bars i restaurants de Catalunya ja han alçat la veu. La situació és del tot atípica i a Girona, per exemple, els restauradors han criticat els horaris imposats pel Govern en considerar que no s’adeqüen a la realitat dels clients. « No ve gent tan aviat, l'hora forta d'esmorzars és quan obren les botigues o quan els treballadors de l'ajuntament o de la Diputació fan la pausa per al cafè», consideraven aquest matí en un espai de la capital del Gironès.

«Tan aviat no ve ningú i, quan es comença a animar, han de prendre's el cafè i pagar a correcuita perquè ja no hi ha temps», ha explicat la responsable del bar Duran, situat a la Rambla de Girona, Margarita Garcia. Segons ha explicat, aquest primer dia de restriccions i d'obertura per franges ha estat una mica «caòtic» pel "poc marge" que hi ha per servir esmorzars.


Comentaris

envia el comentari