Pla obert d'un control dels Mossos d'Esquadra aturant vehicles a la T-11

Ja fan excepcions: dues zones poden saltar-se el confinament municipal

Els veïns de Les Botigues i el Garraf podran anar a Castelldefels per utilitzar serveis essencials

El confinament municipal decretat a Catalunya ja compta amb alguna excepció. Concretament es tracta de les zones de Les Botigues i el Garraf, que oficialment formen part de Sitges, però que geogràficament es troben molt més a prop de Castelldefels. D'aquesta manera, tal com informa 'Eix Diari', els veïns d'aquestes dues zones ja no caldrà que es desplacin fins al nucli urbà de Sitges per fer ús de serveis essencials i ho podran fer a Castelldefels sense que se'ls pugui sancionar per saltar-se el confinament municipal.

Amb les anteriors restriccions, els veïns de Les Botigues i el Garraf no van tenir aquest problema, ja que formen part de l'àrea sanitària de Castelldefels. Ara, però, fruit del confinament municipal i malgrat viure més a prop de Castelldefels, havien d'anar fins a Sitges per a poder comprar, anar a la farmàcia o utilitzar altres serveis essencials. Ara, però, amb el vistiplau del Procicat, aquesta situació ha canviat. 

A principis d'any, l'Ajuntament ja va demanar al Procicat que Les Botigues i el Garraf poguessin acollir-se a l'excepcionalitat de saltar-se el confinament municipal i, finalment, les demandes han estat ateses i s'ha donat llum verda a qui els veïns puguin anar al nucli urbà més proper.

Les excepcions de l'excepció

L'Ajuntament de Sitges, això sí, ha recordat als veïns de Les Botigues i el Garraf que cal que acreditin correctament l'excepcionalitat de no complir amb el confinament nocturn o municipal a través de la documentació oficial que puguin mostrar als controls policials. En aquest sentit, recorden que la mobilitat està permesa només per a acudir a serveis essencials com ara establiments d'alimentació o farmàcies.

El govern local, satisfet

L'Ajuntament de Sitges s'ha felicitat per la fita aconseguida. La regidora de Salut, Elisabeth Pérez, ho defineix una «resolució justa perquè facilita la vida del veïnat i sempre continua prevalent la protecció de la salut de les persones». En la mateixa direcció es manifestava Josep Maria Martínez, regidor adjunt de Serveis urbans i territorials de Les Botigues i Garraf. «Hem sabut fer entendre al Procicat la particularitat de Garraf i Les Botigues, fent imperar la lògica sense posar en perill criteris sanitaris», afirmava.